Ihmisiä ja ilmiöitä: Ovet auki Israelin evakoille – Maailma seuraa ja kommentoi tilannetta Gazassa, Israelissa omaa surua hoidetaan auttamalla maan sisäisiä pakolaisia

Tuhannet nuoret ovat saapuneet Turkuun Maata Näkyvissä -festareille

 
Kuvassa on yleisöä ja esiintyjä Maata Näkyvissä -festareilla

NNS päätti uransa ainakin toistaiseksi Maata Näkyvissä -festareiden avauskonsertissa perjantaina

Maata Näkyvissä -festarit ovat alkaneet Turussa. Gatorade Centerissä ja Turun Messukeskuksessa järjestettävä tapahtuma on Pohjoismaiden suurin kristillinen nuorten tapahtuma. Festareiden teemana on tänä vuonna Et ole yksin.

Ensimmäisenä esiintyjänä kuultiin NNS:tä, joka kertoi eilen Instagram-tilillään Maata Näkyvissä -festareiden keikan olleen yhtyeen toistaiseksi viimeinen. Lauantaina festareilla kuullaan myös 20-vuotisen uran tehneen kls.:n viimeinen festarikeikka. Viikonlopun aikana tapahtumassa esiintyvät myös muun muassa koko Suomen tuntema Ilta, takavuosina gospelkansaa villinnyt TERA ja rap-yhtye Immanuel.

Festareille osallistuu tänä vuonna 125 seurakuntaryhmää kaikkialta Suomesta aina pohjoisinta Lappia myöten. Ryhmien määrä on kasvanut edellisvuodesta, ja myös festareiden kävijämäärä näyttää kasvavan. Kokonaiskävijämäärän odotetaan olevan tänä vuonna noin 14 000. Tapahtuman johtaja Juha Heinonen kertoo olevansa kiitollinen siitä, että kävijämäärä on saatu nousuun.

Perheniemi neliöb. vko 49-50. MJa

– Tunnelmat ovat iloiset ja helpottuneet, kun koko vuosi on tehty työtä, ja nyt pääsemme nauttimaan ja juhlimaan sitä, mitä Taivaan Isä haluaa meille antaa. Tuntuu hienolta, kun linja-autot parkkeeraavat parkkipaikalle, ja innokasta nuorta seurakuntaa rynnii sisälle halliin. Kyllä tässä sydän täyttyy riemusta. Ohjelman suhteen odotukset ovat suuret, mutta vielä enemmän odotan sitä, miten Jumalan Pyhä Henki saa toimia tänä viikonloppuna. Toiveena on, että tämä saisi olla monelle erityinen viikonloppu, jona uskoa saisi syntyä ja se saisi vahvistua, Heinonen sanoo.

Festaritunnelmia voi seurata sosiaalisen median kautta Instagramissa, viestipalvelu X:ssä (@maatanakyvissa), TikTokissa (@maatanakyvissafestarit) ja Facebookissa.