Ihmisiä ja ilmiöitä: Onnellisuusprofessori Markku Ojanen: Iloa ja elinvoimaa ikävuosiin

Toivon majakka loistaa: Khalis voi antaa lapsilleen tulevaisuuden

 
Vaatimaton matala tehdasrakennus ja aurinko paistamassa sen takaa

Irakin kristittyjen taloudellinen tilanne on sodan ja vainon takia heikko ja toimeentulon hankkiminen niin vaikeaa että monet lähtevät maasta. Open Doorsin paikalliskumppani jakaa mikrolainoja kristityille, jotka haluavat jäädä maahan.

“Tähän laitetaan ikkunan karmit, ja sitten painetaan tätä nappia.”

Olemme Khalisin, yhden mikrolainan saaneen irakilaisen, tehtaalla. Tänään hän on tuonut kaksi poikaansa työpaikalleen opettaakseen heille ammattinsa perustaitoja.

KRS Krito 10.-23.6.

“Paluu tänne kotikyläämme Bashiqaan on kuin toteutunut unelma”, hän sanoo. Hän ei uskonut koskaan pääsevänsä takaisin, sillä Isis valloitti alueen vuonna 2014. 

Isä, äiti ja kaksi alakouluikäistä poikaa seisovat keskellä vaatimatonta tehdasrakennusta.
Vuonna 2014 Khalisin ja hänen nuoren perheensä piti paeta kotikylästään Bashiqasta, koska Isis lähestyi sitä. Paluu kotiin on ollut suuri rukousvastaus.

Uutta rakentamassa

On vaikeaa jälleenrakentaa elämäänsä Isisin jättämän tuhon raunioille, mutta Khalis ei anna periksi. Hänen poikansa ovat vielä alakoulussa, ja hän tekee työtä heidän tulevaisuutensa eteen.

”Tilanne täällä on vaikea, sillä nuorille on hyvin vähän töitä. Mutta minun poikani voivat alkaa hoitaa yritystäni, kun he kasvavat aikuisiksi.”

Khalis perusti tehtaan, joka valmistaa ikkunankehyksiä ja keittiökaappeja. Mikrolainan avulla hän pystyi ostamaan juuri ne työkalut, joita hän tarvitsi, jotta tehtaasta tuli kannattava.

”Työkalujen avulla säästän paljon aikaa. Ennen niiden saamista minun piti toisinaan käydä Mosulissa saadakseni työstämäni teräksen taipumaan, ja kun leikkasin terästä käsin, siitä tuli paljon hävikkiä.”

Tehtaan sähkökaappi, jossa erilaisia mittaristoja ja painikkeita sekä punaisella teipillä tehty risti
Ikkunankehyksiä ja keittiökaappeja valmistava tehdas on ollut kristityn Khalisin perheen toivon kipinä.

Päivittäisen rukouksen merkitys

Khalis on Jumalalle kiitollinen kaikesta hänen huolenpidostaan ja jatkaa rukousta maansa tulevaisuuden puolesta. Hän rukoilee usein työpaikalla.

“Meidän tulisi rukoilla jatkuvasti päivän mittaan. Meidän tulisi rukoilla kirkossa, kotona, kaikkialla. Rukoilen perheeni puolesta, rukoilen yritykseni puolesta ja rukoilen perheeni terveyden puolesta.”

Khalis rohkaisee jatkamaan esirukousta Irakin kirkon puolesta: ”Olemme vaikeassa tilanteessa. Rukoilkaa, että pysymme turvassa ja terveinä.”

 

Kuuntele podcast

 

Lue lisää kristittyjen tilanteesta Irakissa.

 

 
Open Doors tilaa ilmaislehti punainen

Aiheet