Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Mikkelin piispa Seppo Häkkinen pitää rukoushetken tuhoutuneen Rautjärven kirkon parkkipaikalla tapaninpäivänä – Rakennus voi hävitä nopeasti, mutta sanoma säilyy

 

Rautjärven kirkko tuhoutui joulupäivänä tulipalossa. Kirkko oli rakennettu 1881 ja sen oli suunnitellut arkkitehti A. J. Jansson. Sisäkuva Rautjärven kirkosta: Ruokolahden seurakunta.

Rautjärven kirkko tuhoutui joulupäivän aamuna alkaneessa tulipalossa täysin. Ruokolahden seurakuntaan kuuluva puukirkko oli rakennettu 1881. Poliisi tutkii paloa rikosnimikkeellä törkeä tuhotyö.

Rautjärven kirkon palo joulupäivän aamuna on järkyttänyt laajasti Etelä-Karjalassa. Nykyisen Ruokolahden seurakunnan alueella oleva suuri, puurakenteinen kirkko tuhoutui tulipalossa täysin. Henkilövahingoilta vältyttiin.

Mikkelin hiippakunnan piispa Seppo Häkkinen pitää rukoushetken tuhoutuneen kirkon pysäköintipaikalla tapaninpäivänä 26.12.2022 klo 15 yhdessä seurakunnan työntekijöiden ja kunnan edustajan kanssa. Tilaisuus järjestetään yhteistyössä Eksoten kanssa.  

IK-opisto Neliöb. 17.-30.6.

Rukoushetken jälkeen on mahdollisuus keskustella Eksoten ja seurakunnan työntekijöiden kanssa. Eksoten työntekijät päivystävät Pitäjäntuvalla kirkon vieressä. Eksoten kriisipäivystykseen ja keskusteluapuun voi olla yhteydessä jo ennen hartautta.  

Vapahtaja voi auttaa myös tässä hetkessä huolten ja pelkojen keskellä.

Piispa Seppo Häkkinen toteaa uutisen äärellä: ”Juuri kun kristityt kaikkialla maailmassa juhlivat Kristuksen syntymää, rautjärveläisille rakas kotikirkko tuhoutuu. Rakennus voi hävitä nopeasti, mutta sanoma jouluna ihmiseksi syntyneestä Jumalasta säilyy. Vapahtaja voi auttaa myös tässä hetkessä huolten ja pelkojen keskellä.”

Palohälytin alkoi soida kesken jumalanpalveluksen

Hätäkeskus sai automaatti-ilmoituksen tulipalosta Rautjärven kirkossa noin 08:30 sunnuntaiaamuna. Kirkossa oli palon syttymishetkellä noin kolmekymmentä ihmistä, jotka osallistuivat  joulupäivän jumalanpalvelukseen. Kesken sanajumalanpalveluksen palovaroitin alkoi soida ja palvelusta toimittamassa ollut kappalainen Timo Kälviäinen kehotti kirkkokansaa poistumaan kirkkotilasta. Kaikki saatiin turvallisesti ulos.

Palopaikalla oli useita poliisin ja pelastuslaitoksen yksiköitä. Kirkko tuhoutui tulipalossa täysin.

Kaakkois-Suomen poliisi tutkii palon syttymissyytä Etelä-Karjalan pelastuslaitoksen kanssa. Paikalta on löytynyt viitteitä mahdollisesta rikoksesta.

— Tapauksen tutkinta Rautjärvellä on vasta alkuvaiheessa, mutta poliisi tulee käynnistämään esitutkinnan tulipaloon liittyen, arvioi Kaakkois-Suomen poliisin yleisjohtaja Harri Horttanainen.

Paloa tutkitaan rikosnimikkeellä törkeä tuhotyö, mutta nimikkeet voivat vielä tarkentua tutkinnan edetessä. Poliisi on luvannut tiedottaa tutkinnan etenemisestä alkuviikon aikana.