Timo Tikka Suomen Evankelisen Allianssin uusi puheenjohtaja

 

Timo Tikka toimittaa Radio Deissä tiistaiaamuisin kello 9-10 kuultavaa Viikon Tikka -ohjelmaa.

Timo Tikka on valittu Suomen Evankelisen Allianssin puheenjohtajaksi vuoden 2014 alusta lähtien. Kuusi vuotta puheenjohtajana toiminut Timo Keskitalo jatkaa SEA:n hallituksessa. Puheenjohtaja valittiin SEA:n syyskokouksessa.

Avainmedia-lähetysjärjestön yhteyspäällikkönä toimiva Tikka vertaa evankelista allianssia Jeesuksen kertomukseen rikkaasta miehestä:

– Mies lähti ulkomaille ja antoi palvelijoilleen leivisköitä hoidettavaksi. SEA:n yhteydessä olevilla yhteisöillä on omat leiviskänsä, omat Jumalalta saadut työnsä. Meidän tulee kunnioittaa ja siunata toinen toistemme työtä ja nähdä Jumalan armoitus toisissamme. Tältä pohjalta toteutamme sitten yhteisiä hankkeita, joiden tavoitteena on vahvistaa evankelisten kristittyjen ääntä yhteiskunnassamme.

Parikanniemisäätiö neliöb. vko26. MJa

Timo Tikka on tuttu Radio Dein taajuuksilta Viikon Tikka -ohjelmasta, jossa hän haastattelee eri suuntien kristittyjä. Aiemmin hän toimi Kristityt Yhdessä ry:n palveluksessa. Tikka on myös Helsingin Saalem-seurakunnan vanhimmistossa ja hallituksessa.

Helsingin kansainvälisen seurakunnan (IEC) johtava pastori Timo Keskitalo jättää SEA:n pitkäaikaisen puheenjohtajuuden vuoden lopussa henkilökohtaisista syistä.

– On varmasti eduksi yhteiselle asialle, että on riittävästi vaihtuvuutta ja uusia ideoita, Keskitalo tuumii.

– Paljon ehti tapahtua kuuden vuoden aikana. Kun Lausannen komitea ryhtyi edustamaan evankelista allianssia, tuli lähetystyön painotusten rinnalle vahvemmin myös evankelioimistyön asiat. Tässä prosessissa synnytettiin useita verkostoja, joista on ollut paljon iloa ja siunausta Suomen kristillisille seurakunnille.

Timo Keskitalo jatkaa SEA:n hallituksen jäsenenä. Uutena jäsenenä hallitukseen astuu Suomen Ev.lut. Kansanlähetyksen lähetysjohtaja Mika Tuovinen ja uutena varajäsenenä Espoon kaupunginvaltuutettu ja Majakka-seurakunnan johtava pastori Antero Laukkanen.

Hallitukseen kuuluvat lisäksi Rauno Kokkola (Suur-Helsingin seurakunta), Ilkka Rytilahti (Suomen Raamattuopisto), Juhani Ahola (Operaatio Mobilisaatio), Pirkko Säilä (Patmos lähetyssäätiö) ja Richard Brewis (Suomen Vapaakirkko) sekä varajäseninä Hannu Nyman (Kansan Raamattuseura) ja Juhani Huotari (Stefanus-Lähetys).

Suomen Evankelisen Allianssin maailmanlaajassa yhteydessä on SEA:n mukaan 600 miljoonaa kristittyä noin 200 maassa.

Lue lisää: http://www.suomenea.fi/

 
Dei, artikkeliban. 29.6.- MJa