Uutiset: Intialainen Vishal Mangalwadi toivoo länsimaiden palaavan koulujensa ja yliopistojensa kristillisille juurille

Timo Soini: ”Kristittyjen tila on Suomessa kaventunut”

 

KUUNTELE KLIPPI. – Suomessa tuntuu nyt olevan hieman sellaista henkeä, että kristitty saa kyllä olla, mutta ei saa tunnustaa, ei puhua, ei evankelioida eikä kirjoittaa lehtiin, arvioi Timo Soini. Perussuomalaisten presidenttiehdokas sanoo Radio Dein vaalitentissä, että kristityt kohtaavat nykyään ”vakavaa vainoa”.

Soinin mukaan Raamattunsa vakavasti ottavat kristityt ovat joutuneet Suomessa kohtuuttoman ahtaalle, vaikka maassa vallitsee sanan ja uskonnonvapaus.

– He ovat aivan yhtä oikeutettuja omiin mielipiteisiinsä ja yhteiskuntarauhaan ja kaikkiin niihin oikeuksiin, joita muillakin on. Ei voida lähteä sorsimaan ketään, arvioi Soini viimeaikaista kirkollista keskustelua ja median herätysliikekirjoittelua.

Janoinenlammas.fi neliöb.8.5.-4.6.

Soini arvioi Radio Dein vaalitentissä, että kristittyjen oikeudesta omiin arvoihinsa pidetään sekä Suomessa että kansainvälisissä yhteyksissä liian vähän ääntä.

– Kristittyjen tila sekä meillä että muualla on kaventunut. Moni ei tiedä, kuinka ahtaalla esimerkiksi koptit ovat Egyptissä ja kristityt Syyriassa. Itse asiassa suurin vainottu uskonnollinen ryhmä tällä hetkellä ovat kristityt ja heitä pitää puolustaa ympäri maailmaa niin kuin kaikkia muitakin ihmisiä ja uskonnonvapautta.

Soini sanoo ottavansa ulkoasianvaliokunnan puheenjohtajan roolissa kristittyjen vainoihin liittyviä epäkohtia esiin virallisilla ulkomaanvierailuilla säännöllisesti. Samaa linjaa hän jatkaisi myös presidenttinä.

– Olen tähän asiaan paneutunut voimallisesti ja antanut siitä viittelöintiä. Ulkoasianjohtajan puheenjohtajanakin voin käyttää tässä merkittävää puhevaltaa, jos niin onnettomasti kävisi, etten tulisi valituksi presidentiksi.

– Kyllä tulen tätä pitämään esillä. Se on vakavaa vainoa, kohdistuu se keneen tahansa ja mistä syystä tahansa, niin se on synti.

”En pyrkisi enää pääministeriksi”

Soini kiistää Radio Dein valitentissä väitteen, että pääministerin pesti olisi hänelle puoluejohtajana mieluisampi toimi kuin presidentin virka.

– Kyllä tämä on mieluinen pesti tämä presidentin pesti. Jos tulen valituksi, niin sitten ei tarvitsisi pyrkiä enää pääministeriksi.

Perussuomalaisten presidenttiehdokas ei allekirjoita näkemystä, jossa vaalikampanjassa hänelle istutettaisiin aiempaa arvokkaampaa ja valtiomiesmäisempää imagoa ”soinismien” ja rempseän esiintymisen kustannuksella.

– Kun katsoo eilisen uutisia ja tämän päivän uutisia, niin ei enää sanota, että olipa vaisu Soini. Ihan fidelcastroksi nimitetään ja sanotaan, että lamankin tuon Suomeen ja hajotan euron. Kylläpä mahtavana miehenä pitävät. Tämä on politiikan peruspeliä, mutta nyt valitaankin presidenttiä.

Soinin mukaan perussuomalaisena ehdokkaana on vaikea miellyttää mediaa, mutta se ei haittaa, ”kun kansa tykkää”.

– Kun on asialinjalla, niin sanotaan, että on vaisu, kun ottaa pääministerin kanssa kovaa yhteen, niin kirjoitetaan aukemakaupalla, että kädet käyvät kuin tuulimyllyllä. Eihän tässä osaa mieliksi olla eikä ole siihen tarvettakaan, tässä on oma persoona pelissä.

Timo Soini Radio Dein presidentinvaalitentissä torstaina 15.12. klo 9-10, uusinta klo 13-14 ja yöllä klo 01-02.

Kuuntele, mitä Timo Soini kuvaa kristittyjen asemaa Radio Dein vaalitentissä (toimittaja AP Kaipiainen):

 
Dei, aamuvirkut, artikkeliban 7.2.- (2/2)