Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Tero Norjanen Lähetysseuran ulkomaantyön johtajaksi

 

Kuva: Suomen Lähetysseura

Suomen Lähetysseuran ulkomaantyön johtajaksi on valittu ulkomaantyön johtajan sijaisena toiminut Tero Norjanen.

Tero Norjanen aloitti työnsä Suomen Lähetysseuran palveluksessa hallintosuunnittelijana Thaimaassa vuonna 2002. Vuosina 2008–2012 Norjanen toimi Bangkokissa Lähetysseuran ensimmäisenä alueellisena esimiehenä.

Vuosina 2012-2017 Norjanen on toiminut ulkomaanosaston apulaisjohtajana. Hänellä on laajat yhteydet kansainvälisiin kumppaneihin ja omaan vastuualueeseensa liittyvissä verkostoissa.

Dei  Eurovaalit neliöb. 7.5.-3.6.

Ennen tehtäviään Lähetysseurassa Norjanen oli kansainvälisten asiain päällikkö Lapin yliopistossa. Hän osaa muun muassa hepreaa, koska hänen vanhempansa olivat työssä Israelissa hänen lapsuudessaan.

– Olen Lähetysseuran työntekijä toisessa polvessa. Vanhempani ovat opettaneet minulle omalla esimerkillään, mitä on olla kristitty ja palvella lähimmäistä. Itselleni tuo tehtävä toteutuu, kun pyrin päämäärätietoisesti johtamaan Lähetysseuran ulkomaan työtä heikoimmassa asemassa olevien hyväksi. Koen etuoikeudeksi saada työskennellä järjestössä, joka on Suomen evankelisluterilaisen kirkon toimija ja yhteiskunnallinen vaikuttaja maailmanlaajassa kirkossa.