Tanskan Kristillisdemokraatit muutti aborttikantansa – jatkossa puolue hyväksyy raskaudenkeskeytyksen

 

Kuvituskuva: Pixabay

Tanskan Kristillisdemokraattinen puolue (Kristeligt Folkeparti) aikoo sisällyttää aborttioikeuden puolueohjelmaansa.

Kristeligt Dagbladin mukaan puolueen kannanmuutos on yllättänyt monet sen johtajat ja kannattajat, sillä perinteisesti puolue on vastustanut aborttia. Tanskan kristillisdemokraattinen puolue ilmoitti hiljattain, että se sallii raskaudenkeskeytyksen 12. viikkoon asti.

”Tuemme naisen oikeutta keskeyttää raskaus. Tämä on merkittävä muutos, sillä aikaisemmin olemme lähtökohtaisesti vastustaneet aborttia. Olemme pitkään olleet sitä mieltä, että on oikein tukea naisten oikeuksia, mutta emme ole koskaan vieneet tätä keskustelua loppuun asti niin, että se näkyisi muutoksena puolueohjelmassamme”, puolueen puheenjohtaja Jeppe Hedaa sanoi. Asiasta uutistoi CNE.news.

IK-opisto neliöb. 15.-28.7.

Hedaan mukaan uusi kanta edustaa monien nykyajan kristittyjen näkemyksiä. Hän sanoi myös, että monet muut ovat ”sulkeneet korvansa” siltä, miten puolue aiemmin edusti itseään abortin suhteen.

Puolueen puheenjohtaja Jeppe Hedaa korostaa, että puolue haluaa edelleen puhua abortista.

”Elämä on kaikissa vaiheissaan arvokas, ja siksi raskauteen on suhtauduttava kunnioittavasti. Tähän asiaan liittyen meillä on useita poliittisia ohjelmia, joilla pyritään ehkäisemään abortteja ja auttamaan naisia hankalassa tilanteessa. Kukaan ei kuitenkaan halua, että nainen jää ei-toivotun raskauden kanssa yksin ilman mahdollisuutta keskeyttää raskautta kolmen ensimmäisen kuukauden aikana. Emme edes me.”