Elämäntaito: Vatikaanin uusi dokumentti listaa ihmisarvon “raskaat loukkaukset” – Ihmisellä on oikeus elämään, ei kuolemaan

Tänä kesänä ei kokoonnuta kristillisille kesäjuhlille – paitsi ehkä elokuussa

 

Iso Kirja -opistolla järjestetään vuosittain helluntailiikkeen juhannuskonferenssi. Koronapandemian aikana konferenssit on järjestetty etänä.

Hallituksen linjauksen mukaan yli 500 hengen yleisötapahtumat kielletään ainakin heinäkuun loppuun. Tämä tarkoittaa sitä, että suurin osa kristillistä kesäjuhlista joudutaan toteuttamaan etänä.

Kesäkuussa hallitus on luvannut linjata loppukesän ja alkusyksyn tapahtumien kohtalosta. On siis mahdollista, että myöskään elokuussa ei voida kokoontua suuriin yleisötapahtumiin.

Kesä on tavallisesti ollut eri kirkkokuntien, herätysliikkeiden ja kristillisten järjestöjen kesäjuhlien kulta-aikaa. Joka kesä kymmenettuhannet suomalaiset osallistuvat kristillisille kesäjuhlille. Suurin yksittäinen tapahtuma on vanhoillislestadiolaisten Suviseurat, joka toteutetaan tulevana kesänä poikkeusolojen vuoksi radiosuviseuroina. Viime vuosina Suviseuroissa on käynyt noin 80 000 vierasta. Seuraavat suviseurat järjestetään Reisjärvellä 2.-5.7.2021. Suviseuroja on liikkeen historian aikana jouduttu perumaan muutaman kerran muun muassa kulkutautivaaran ja sodan vuoksi.

IK-opisto, neliöb. 15.-28.4.

Vaikka juhlapaikalle ei tulevana kesänä voida kokoontua, lähes kaikki kesäjuhlien järjestäjät toteuttavat juhlansa verkon ja radion välityksellä. Tietoa eri tahojen juhlista löytyy verkosta.

Mikäli koronapandemian tilanne ja viranomaisten ohjeet sallivat, elokuussa esimerkiksi helluntailaisten kesäjuhla (viikko 32) ja Suomen Raamattuopiston Hengelliset syventymispäivät (21.-23.8.).