Kristillisten kesäjuhlien toteutuminen epävarmaa – osa juhlista peruttu tai siirretty

 

Kesällä 2018 Suviseurat pidettiin Äänekoskella.

Kesä on kristillisen kesäjuhlien kulta-aikaa. Koronapandemia sotkee tänä vuonna monien liikkeiden kesäjuhlasuunnitelmia. Osa juhlista on peruttu tai siirretty myöhempään ajankohtaan. Toisia juhlia valmistellaan entiseen tapaan.

”Kesän 2020 Suviseurojen järjestämisestä päätetään huhtikuun aikana”, todetaan Suomen Rauhanyhdistysten Keskusyhdistyksen (SRK) Suviseurojen tiedotteessa. Tiedotteen mukaan juhlien (26.-29.6.) valmisteluja jatketaan toistaiseksi normaaliin tapaan.

Myös Kansanlähetyspäivien järjestelyt etenevät toistaiseksi. Järjestön on tarkoitus järjestää juhlat Ryttylässä 3.–5.7. ”Kuitenkin nykyisen globaalin korona-tilanteen jatkuessa mekin joudumme puntaroimaan mahdollisuuksiamme järjestää tapahtuma, joka kokoaa suuren väkijoukon. Seuraamme tilannetta ja viranomaisten ohjeita sekä määräyksiä. On siis myös mahdollista, että joudumme perumaan Kansanlähetyspäivät. Ihmisten terveys on etusijalla”, Kansanlähetys tiedottaa verkkosivuillaan.

Medialähetys Sanansaattajat on siirtänyt alun perin toukokuulle suunnitellut Medialähetyspäivät elokuulle 2021. Myös Suomen Lähetysseura on perunut Lähetysjuhlat tältä vuodelta. Juhlat oli tarkoitus järjestää Lahdessa toukokuussa. Sen sijaa Lähetysyhdistys Kylväjä ei ole toistaiseksi ilmoittanut muutoksista Lähetyksen Kesäpäivien aikatauluun. Päivät pidetään alkuperäisen suunnitelman mukaan 12.-14.6. Savonlinnassa.

Kansan Raamattuseuran Sanan suvipäivät on tarkoitus järjestää 12.-14.6. Tampereella. Toistaiseksi ei ole tullut tietoa juhlien siirtämisestä tai peruuttamisesta.

Perinteisesti juhannuksena on järjestetty helluntailiikkeen Juhannuskonferenssi. Tänä vuonna on toisin. Konferenssi on päätetty siirtää elokuulle, viikolle 32.

Suomen Luterilainen Evankeliumiyhdistys siirtää Evankeliumijuhlat vuodella eteenpäin.  Yhdistys tiedottaa verkkosivuillaan: ”Tahdomme varmistaa valtakunnallisen Evankeliumijuhlan kaikille turvallisena yhteisenä juhlana. Evankeliumiyhdistys on yhdessä Turun Mikaelinseurakunnan kanssa päättänyt, että koronaepidemian vuoksi Evankeliumijuhla Turun Messukeskuksessa siirtyy kesään 2021. Juhlaa vietetään 2.–4.7.2021.”

Herättäjäjuhlia on tarkoitus viettää 3.-5.7. Kauhavalla. Herättäjäjuhlien verkkosivuilla kerrotaan, että on mahdollista, että juhlat joudutaan perumaan. Toistaiseksi päätöstä ei ole tehty.

Suomen Raamattuopiston Hengelliset syventymispäivät on tarkoitus järjestää alkuperäisten suunnitelmien mukaan 21.-23.8. Kauniaisissa.