Tampereen seurakunnat lomauttamassa koko henkilöstönsä

 
Timo Takala (edessä oikealla) kantoi katualttarin ristiä Tampereen Hämeensillalla pääsiäisena 2014. Kuva: Tampereen seurakunnat/Janne Ruotsalainen

Timo Takala (edessä oikealla) kantoi katualttarin ristiä Tampereen Hämeensillalla pääsiäisena 2014. Kuva: Tampereen seurakunnat/Janne Ruotsalainen

Tampereen seurakuntayhtymä on lomauttamassa koko henkilökuntansa kolmeksi viikoksi. Seurakuntayhtymä menettää koronapandemian takia tulojaan yli kaksi miljoonaa euroa kuluvan vuoden aikana.

Tampereen evvankeliuis-luterilaisen seurakuntayhtymän yt-neuvottelut päättyivät eilen maanantaina. Neuvottelujen tuloksena työnantaja esittää yhteiselle kirkkoneuvostolle ja seurakuntaneuvostoille, että seurakuntayhtymän koko henkilökunta lomautetaan kolmeksi viikoksi.

Lomautusjaksot toteutetaan vuoden loppuun mennessä kesäkuun alusta alkaen. Seurakuntayhtymä on laskenut menettävänsä koronapandemian takia kuluvana vuonna tuloja tämänhetkisen arvion mukaan noin 2,15 miljoonaa euroa verrattuna vuoden 2020 talousarvioon.

Perheniemi neliöb. 21.11.-4.12. MJa

– Seurakuntien taloudellinen tilanne on koronapandemian vuoksi erittäin vakava. Lomauttamisen esittäminen on raskas päätös, mutta ratkaisujen lykkääminen tulevaisuuteen ei ole tässä tilanteessa perusteltua, sanoo yhtymän kehitysjohtaja Timo Takala

Seurakuntaneuvostojen on määrä tehdä asiasta päätös ensi maanantain kokouksessaan. Yhteinen kirkkoneuvosto kokoontuu päättämään asiasta ensi viikon tiistaina. Lomautusten lisäksi säästöihin pyritään myös käyttötalouden kuluja karsimalla muista kuin henkilöstömenoista.

Lomautuksista huolimatta Tampereen seurakuntayhtymän viestintä tiedottaa seurakuntien tavoitteena olevan keskeisten seurakuntalaisiin ja yhteistyökumppaneihin liittyvien toimintojen turvaaminen myös loppuvuoden aikana.

– Ymmärrämme, että päätös aiheuttaa huolta seurakuntalaisissa. Tavoitteena on, että seurakunta voisi olla läsnä Tampereella jatkossakin, vakuuttaa tuomiorovasti Olli Hallikainen.

Pääluottamusmiehet jättivät käydyissä yt-neuvotteluissa eriäviä mielipiteitä työnantajan esittämistä lomautusten perusteista ja neuvotteluissa esillä olleista lomautuksista.