Tampereen maratonilla juostiin myös lähetystyön hyväksi

 
Ulla Haukijärvi

Ulla Haukijärvi lähti juoksemaan arabiankielisten lasten tv-ohjelmien hyväksi. Kuva: Liisa Heinänen.

Run for Missions -juoksuhaaste toteutettiin Tampere Maratonin yhteydessä lauantaina ensimmäistä kertaa. Tapahtumaan osallistuneet joukkueet ja yksilöjuoksijat keräsivät kannatusrahaa, joka meni itse valittuun lähetystyön kohteeseen.

– Innostuin, kun tarjolla oli mahdollisuus yhdistää juoksuharrastus ja lähetystyö, hyvinkääläinen Ulla Haukijärvi kertoo.

Sama yhdistelmä sai myös heinolalaisen Irja Voutilan liikkeelle:

TV7 neliöb. 22.11.-7.12. MJa

– En olisi lähtenyt Tampereelle juoksemaan, ellei tapahtumassa olisi ollut tällaista ulottuvuutta.

Ensimmäinen puolimaraton

Irja Voutila juoksi lauantaina ensimmäisen puolimaratoninsa. Ulla Haukijärvi oli ilmoittautunut elämänsä ensimmäiselle maratonille, mutta joutui sairastelun takia vaihtamaan matkan 10 kilometrin juoksuun.

– En halunnut jäädä kokonaan pois, sillä ajattelin tukijoitani, Haukijärvi sanoo.

Hän keräsi lähetystyölle yli 400 euroa. Kohteena oli SAT-7 Kids eli arabiankielistä kristillistä lastenohjelmaa tarjoava televisiokanava, jonka ohjelmaa lähetetään satelliitin välityksellä.

– Evankeliumi kuuluu lapsillekin. Lapset kärsivät eniten kriisien ja levottomuuksien keskellä. Kun autetaan lapsia, voidaan vaikuttaa pitkälle tulevaisuuteen, Haukijärvi sanoo.

Liikunta sopii seurakunnan arvoihin

Irja Voutila valitsi kohteekseen Sansan tukeman Etiopian radiotyön, koska se on Heinolan seurakunnan nimikkokohde. Voutila on seurakunnan lähetyssihteeri. Hän on voinut kertoa Etiopiassa tehtävästä työstä esittäessään juoksuhaasteen. Etiopialle tuli tapahtuman myötä kannatusta lähes 300 euroa.

– Usein nimikkokohteet jäävät nimikkolähettejä etäisemmiksi. Nyt sain kertoa haasteesta esimerkiksi pihaseuroissa, jotka keräsivät paljon väkeä.

– Liikunta sopii seurakunnan arvoihin. Perinteinen toiminta puolustaa paikkaansa, mutta se rinnalle on hyvä kehitellä uutta, Voutila sanoo.

Hän ja Haukijärvi aikovat olla mukana juoksemassa ensi vuonnakin. Haukijärvi jatkaa harjoittelua kohti maratonia. Voutila aikoo innostaa muitakin mukaan Run for Missions -tapahtumaan:

– Nyt kun olen itse ollut mukana, on helpompi haastaa muitakin juoksemaan.

Ensi vuonna uudestaan

Run for Missions -tapahtumaan osallistuneista joukkueista parhaimman ajan sai Lähetysyhdistys Kylväjän Flom Sports Club. Se juoksi maratonin aikaan 3:28. Paras miesten aika oli joukkueen ankkurilla Heikki Kulmalalla, 43:58.

Run for Missions-joukkueisiin osallistuneista naisista parhaan ajan juoksi Pirkkalan seurakunnan ankkuri Anne Sihvonen, 57:45.

Juoksijat juhlivat vielä tapahtumaa syömällä yhdessä Tampereen ev.lut. seurakuntien tarjoaman illallisen. Samalla keskusteltiin tapahtuman tulevaisuudesta. Sovittiin, että tavataan ensi vuonnakin Tampere Maratonilla, joka juostaan 25.8.2018. Valmistautuminen aloitetaan jo nyt.

Run for Missions on syntynyt Medialähetys Sanansaattajien (Sansa) aloitteesta.

Liisa Heinänen

 
Sansa artikkeliban 15.11.alkaen,MJa