Tampereesta valtakunnallisesti tunnettu pyhiinvaelluskaupunki vuoteen 2020 mennessä?

 

Tampereella avattiin ensimmäiset pyhiinvaellusreitit viime syksynä. Nyt huhtikuun alussa reittejä on tulossa lisää. Tavoitteena on, että vuoteen 2020 mennessä Tampere tunnettaisiin pyhiinvaelluskaupunkina.

Kuinka monta erilaista puuta kasvaa kotikadullasi? Entä mitä patsaita mahtuu työ- tai kauppamatkasi varrelle? Oletko ikinä huomannut Koskipuiston luonnonkiviä? Tiesitkö että ne on varta vasten siihen nostettu Tammerkoskesta?

Kotikaupunki yllättää, kun sitä katsoo ja tutkii uusin silmin ja aistein. Samalla oma elämäkin saattaa näyttäytyä uudessa valossa. Tähän toisin näkemiseen tähtää PyhiinvaellusTampere –hanke, joka tuo pyhiinvaellukset kotiovelle mobiilisovelluksen avulla.

Perheniemi Neliöb. vko 3-4. MJa

Ensimmäiset reitit avattiin viime syksynä ja huhtikuun alussa avataan kymmenen lisää. Syyskuuhun mennessä avataan yhteensä 21 reittiä, jotka kulkevat kirkoilta kirkoille niin ydinkeskustassa kuin laitakaupungillakin. Jokaisesta reitistä valmistuu mobiilisovellus, josta löytyvät ohje ja mietiskelymateriaali.

– Reitin voi kulkea omin päin ohjeiden ja kännykän kanssa, tai lähteä opastetulle vaellukselle ryhmässä. Lisäksi tarjoan työyhteisöille pyhiinvaelluksia työhyvinvoinnin teemalla, kertoo hengellisen ohjauksen pastori Jussi Holopainen.

– Tavoitteena on, että vuoteen 2020 mennessä Tampere tunnetaan valtakunnallisesti pyhiinvaelluskaupunkina, joka vetää paikkakunnalle myös matkailijoita.

Uudet reitit avataan 1.4.

PyhiinvaellusTampere avaa kymmenen uutta pyhiinvaellusreittiä huhtikuun alussa. Reitit koeponnistetaan yhdessä tamperelaisten kanssa lauantaina 1.4., jolloin jokaista reittiä pääsee vaeltamaan ohjatusti. Ohjaajina on seurakuntien työntekijöitä ja vapaaehtoisia matkakumppaneita.

Ohjatut pyhiinvaellukset kulkevat kirkolta kirkolle niin kaupungin ydinkeskustassa kuin laitakaupungillakin. Pyhiinvaellusreittien teemoissa ja matkoissa on valinnanvaraa ja tarjonnassa on huomioitu niin sinkut, lapset kuin liikuntarajoitteisetkin. Kaikki lauantain ohjatut pyhiinvaellukset päättyvät yhteiseen kahvihetkeen tai messuun.

Reitistön avaaminen on yksi reformaation merkkivuoden päätapahtumista Tampereella.

Lisätietoja reiteistä: pyhiinvaellustampere.fi