Elämäntaito: Tuore tutkimus paljastaa: Pojat aiempaa uskonnollisempia, tytöt voivat huonosti ja etääntyvät uskonnosta Ihmisiä ja ilmiöitä: Ovet auki Israelin evakoille – Maailma seuraa ja kommentoi tilannetta Gazassa, Israelissa omaa surua hoidetaan auttamalla maan sisäisiä pakolaisia

Henna Kelloniemi vie iloa ja valoa synkkyyteen

 

Vanhempi konstaapeli, taiteen maisteri ja ennen kaikkea Jeesuksen opetuslapsi. Henna Kelloniemen tie on vienyt monien käänteiden jälkeen lapsuuden unelma-ammattiin poliisiksi.

Teksti Milka Ikäläinen | Kuvat Paula Jäntti

Hennan lapsuuteen kuuluivat pyhäkoulu sekä joulu- ja pääsiäiskirkot. Jonkinlainen suhde Jumalaan hänellä on ollut ihan pienestä saakka. Teinivuosina nuoruuden kivut ja kapinointi veivät kuitenkin kauemmas Jumalasta ja hieman yli 20-vuotiasta Hennaa kauhistutti, kun hänelle läheinen ystäväpariskunta tuli uskoon Alaskassa.

SEKL Neliöb. vko 48. MJa

– Ajattelin, että he olivat nyt liittyneet johonkin lahkoon, Henna selittää nauraen.

– Olin yllättynyt siitä, miten aidosti ja tosissaan he tuntuivat olevan uskonsa kanssa. Olin kuitenkin tuntenut serkkupoikani ihan lapsesta asti, joten ajattelin, ettei kyse voinut olla mistään hetken mielijohteesta tai hulluudesta.

Vaikka Henna oli käynyt jonkin verran seurakunnan toiminnassa aiemminkin ja kokenut Jumalan vetävän häntä lähelleen, niin ystäväpariskunnan uskoontulo herätti uudenlaisen mielenkiinnon uskonasioita kohtaan.

Lue artikkeli kokonaan Nuotan omilta sivuilta, täältä.