Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Syyrian pakolaiset kaipaavat kotiin

 
Pakolaisleiri Libanonissa

Satelliittitelevisio tuo ajanvietettä pakolaisleireille, myös Libanonin Zahléen, jossa moni syyrialaisperhe on elänyt jo viisi vuotta. SAT-7 Kidsin arabiankielinen kouluohjelma opettaa pakolaislapsille arabiaa, englantia ja matematiikkaa. Nyt SAT-7 suunnittelee uuden, pelkästään opetusohjelmia lähettävän kanavan perustamista. Kuva: Mikael Tunér.

Vajaan kuuden miljoonan asukkaan Libanon on ottanut vastaan noin 1,2 miljoonaa Syyrian ja 450 000 Palestiinan pakolaista.

Hedelmällisessä Bekaanlaaksossa, Zahlén kaupungissa sijaitsevassa pakolaisleirissä asuu Syyrian Alepposta ja Damaskoksesta paenneita. Niukissa leirioloissa lähes jokaisen majan katolla tai kupeessa on kaksi tärkeää varustetta: vesisäiliö ja satelliittilautasantenni.

Yhden majan edessä muslimiperheen äiti Ammina pitelee sylissään veljensä poikaa Ahmedia. Perheen isä Hussein ja tyttäret Warada, 8, Rowa, 9 ja Farah, 4, järjestelevät vähiä tavaroitaan. Perhe on elänyt viinitarhaan rakennetussa leirissä neljä vuotta. Nuorin tytär on syntynyt heidän siellä asuessaan.

Janoinenlammas.fi neliöb.8.5.-4.6.

Lapset osallistuvat kolmena päivänä viikossa paikallisen baptistiseurakunnan pyhäkouluun. Oppaana toimineen Nazihin mukaan 200–300 jäsenen seurakunta avustaa 12 000 pakolaista, niin kristittyjä kuin muslimeja.

Paperittomille pakolaisille on tarjolla vain tilapäistöitä. Siitäkin Ammina on kiitollinen, sillä he maksavat asumuksestaan ja vedestä. Hänen kahden nuoremman veljensä Basharin, 19, ja Brahimin, 18, suurin toive on päästä palaamaan Aleppoon.

 
Sansa artikkeliban.1.5.- MJa