Yleinen: Arvio: Joulun ihme valkokankaalla 

Suvivirsi soi keväisessä luonnossa

 

Vuonna 2012 helluntaina järjestetyssä Kuusijärvi-messussa saatiin nauttia helteestä. Kuva: Markku Mattila.

Monelle rakkaan Suvivirren voi kajauttaa sunnuntaina Vantaan Kuusijärvi-kirkossa. Hakunilan seurakunnan pappina toimivan Sari Kokkosen mielestä kirkkojen ulkopuolella järjestetyt tilaisuudet riisuvat pois turhaa ja vievät lähemmäs ydintä.

Vantaan Rekolan ja Hakunilan seurakuntien yhdessä järjestämä Kuusijärvi-kirkko on muodostunut jokakeväiseksi perinteeksi Vantaalla. Sitä on vietetty Kuusijärvellä jo vuodesta 2011 alkaen, toukokuun vehreän luonnon keskellä, kertoo Vantaan seurakunnan tiedottaja Katriina Harviainen.

Tänä vuonna ulkoilmamessu Kuusijärven uimarannan vieressä järjestetään Suvivirren sunnuntaina 27.5. Hakunilan seurakunnan pappi Sari Kokkonen on mukana sunnuntain jumalanpalveluksessa.

Karas-Sana Neliöb. 4.-10.12. MJa

– Tilaisuutta varten rakennetaan pieni alttari ja kirkkokansa voi pötkötellä nurmikolla ja ottaa aurinkoa auringon sattuessa ja sateen sattuessa otetaan sadetta vastaan. Siinä vietetään jumalanpalvelus, nautitaan Herran pyhää ehtoollista vihreällä nurmella ja nautitaan toistemme seurasta ja luonnon ihanuudesta.

Sari Kokkonen muutti Hakunilaan 1990-luvulla. Hänelle Kuusijärvi tuli tutuksi alun perin lasten uimapaikkana, johon perhe suuntasi usein. Myöhemmin Kokkonen havahtui siihen, että Kuusijärvi tarjoaa myös hienoja lenkkeily-, marjastus- ja hiihtomaastoja. Naisen mielestä Kuusijärvi on hieno paikka hiljentyä, liikkua ja nauttia luomakunnan kauneudesta. Lyhyen matkan päässä Vantaan Hakunilan ja Rekolan kaupunginosista voi löytää aitoa erämaaluontoa.

– Täällä syntyy harha siitä kuin olisi paljon kauempanakin kaupungista. Metsässä korva myös herkistyy hiljaisuudelle, Kokkonen kuvaa.

Pappi kehottaa lähtemään ulkoilmajumalanpalvelukseen aistimaan Jumalan luomaa kaunista luontoa kaikilla aisteilla.

– Kaikki muualla kuin kirkkorakennuksessa järjestetyt jumalanpalvelukset riisuvat pois jotain ja vievät lähemmäs ydintä. Ei juututa kirkon penkkiin eikä tukena ole kaikkea tekniikkaa. Aina silloin kun tullaan tutusta ja turvallisesta kirkkotilasta pois, huomataan messussa asioita, jotka muuten saattavat jäädä vähemmälle huomiolle. Jumalan todellisuutta voi silloin aistia monien aistien kautta: linnut laulavat, vesi liplattaa ja tuuli humisee ja kutittaa poskea. Se, että olemme kaikki Jumalan luomia ja  ihmisinä osa luomakuntaa, tulee hyvin esille, kun ollaan suuren, kauniin luonnon keskellä.

Kuusijärvellä lauletaan sunnuntaina 27.5. yhteislauluja Suvilinnun lauluvihkosta kello 11.30 alkaen. Jumalanpalvelus alkaa kello 12. Suvivirren sunnuntain kolehti kannetaan kehitysmaiden lasten ja nuorten laadukkaan koulutuksen turvaamiseksi Kirkon Ulkomaanavun kautta.