Ihmisiä ja ilmiöitä: Vähintään melko paljon stressiä — nuorten aikuisten mielenterveys on koetuksella

Israelilaisille suunnatun matkailuverkoston perustanut Omri Jaakobovich: Sytytä rakkautesi juutalaisiin

 

Omri Jaakobovich perusti Hosting Israeli Travellers -verkoston 14 vuotta sitten. Kuva: Markku Pitkänen

Omri Jaakobovich löysi itse Jeesuksen matkoillaan ja perusti sittemmin matkailuverkoston, jonka avulla kristityt voivat tulla lähetystyöntekijöiksi juutalaisille kutsumalla näitä kotiinsa.

– Olin ylimielinen 27-vuotias  maallistunut juutalainen, enkä ollut koskaan lukenut evankeliumeja tai Uutta testamenttia, kertoo Omri Jaakobovich hotelli Helkassa Helsingissä joukolle suomalaisia.

Jaakobovich kasvoi Israelissa maallistuneessa kibbutsissa, kommuunissa lähellä Karmel-vuorta. Kolmivuotiaana hän ymmärsi, että hänkin kuolee, mistä syntyi aikuisuuteen asti seuralaiseksi pelkotila.

Perheniemi neliöb. vkot 39-40. MJa

Armeijan jälkeen Jaakobovich kierteli maailmaa Thaimaata ja Australiaa myöten ja päätyi Uuteen-Seelantiin. Hän majoittui hostellissa, jossa “pakananainen” eli ei-juutalainen todisti hänelle profeetallisesti Messiaasta. Nainen ei käyttänyt kristillisiä termejä.

– Huoneessani oli vain sänky ja tuoli sekä naiselta saamani hepreankielinen Uusi testamentti. Ja niin minä tulin uskoon, Jaakobovich kertoo.

Evankeliumin täytyi tulla pakanoiden kautta

– Ymmärsin, että olen Aabrahamin, Iisakin ja Jaakobin Jumalan valitsema juutalainen. Jumala ei valinnut juutalaisia siksi, että he olisivat parempia kuin pakanat, vaan koska he tarvitsevat eniten apua.

Israelissa hän ei ollut kuullut näistä asioista mitään. Hänen piti mennä Uuteen-Seelantiin saakka, ennen kuin hän ymmärsi Jumalan suunnitelman: Evankeliumi tuli pakanoille, jotta juutalaiset tulisivat kateellisiksi siitä, mitä heillä on (Room. 11:11).

Kristityt avasivat ovensa juutalaisille

Israelissa Jaakobovich sittemmin opiskeli Raamattua ja löysi ympäriltään Raamatun paikat, jotka olivat konkreettisesti ihan lähellä. Hän oppi, että Saatana tietää evankeliumin tulevan juutalaisilta ja haluaa siksi päästä eroon heistä.

– Pelkäsin edelleen kuolemaa, mutta ajattelin, että jospa Yeshua (Jeesus) herättäisi minut henkiin.

– Niinpä perustin HIT Internationalin 14 vuotta sitten.

HIT (Hosting Israeli Travellers) on verkosto, joka tarjoaa israelilaisille matkailijoille majoitusta kristityissä kodeissa ympäri maailmaa. Tällä tavoin kuka tahansa uskova voi tulla lähetystyöntekijäksi juutalaisille kutsumalla heitä kotiinsa (Room. 15:27).

Yhteys juutalaisiin syntyy helposti

Jaakobovich neuvoo:

– Anna juutalaisille kolme asiaa: 1) Paikka, jossa olla, 2) paikka, jossa valmistaa ruokaa ja 3) ole heidän kanssaan, jaa ystävyyttä ja rakasta heille evankeliumi.

– Haluan rohkaista teitä suomalaiset: Jumala kyllä lähettää varmasti jonkun juutalaisen, jonka hän haluaa.

– Rakasta ensin Jumalaa, jotta voit sitten rakastaa ihmisiä.

Tilaisuuden, jossa Jaakobovich puhui, järjesti Suomen evankelisen allianssin juutalaisevankelioimisen Suomen työryhmä 9. toukokuuta.

 
Päivä Osakeyhtiö, ilmainen artikkelibanneri 8.6.2023-