Lähetystyö: Lähellä Jeesusta viisi vuosikymmentä – tärkeintä lähetysjärjestölle ei ole lähetystyö vaan evankeliumi Ihmisiä ja ilmiöitä: Tekoäly nyt ja tulevaisuudessa

Palestiinalaiskristityt raportoivat suurlähetyssiirron varjopuolesta

 

Länsirannan noin 2 miljoonasta asukkaasta kristittyjä on noin 100 000 ihmistä. Kuvituskuva Ramallahista. (Wikipedia)

Kristittyjä pidetään palestiinalaisalueilla vihollisen liittolaisina.

Monien herätyskristittyjen tervetulleena ja luonnollisena pitämä Israelin-suurlähetystöjen siirto Tel Avivista Jerusalemiin aiheuttaa ongelmia evankelisille palestiinalaiskristityille, sanoo Betlehem Bible Collegen johtaja Jack Sara.

Palestiinalaisalueilla tiedostetaan evankelisten kristittyjen merkittävä rooli etenkin Yhdysvaltojen presidentin Donald Trumpin suurlähetystöpäätöksen taustalla.

IK-opisto Neliöb. 18.-31.3.

Nyt palestiinalaisalueiden herätyskristityiltä kysellään, ovatko he samaa joukkoa, pettureita ja sionisteja.

– Me kiirehdimme vastaamaan, että kyllä me olemme herätyskristittyjä. Kyllä, he [amerikkalaisuskovat] ovat meidän veljiämme, emmekä katkaise välejämme heidän kanssaan sen vuoksi, että he tukevat moista päätöstä. Mutta me emme ole samaa joukkoa teologialtamme emmekä sen osalta, miten me nämä poliittiset asiat ymmärrämme, Sara kertoo Mission Network News -sivustolla.

Myös Guatemala ja Paraguay ovat viime viikkoina avanneet suurlähetystönsä Jerusalemissa. Guatemalassa päätöksen takana näyttäisi niin ikään olleen herätyskristillisten piirien vaikutusta; muun muassa maan presidentti Jimmy Morales on evankelinen uskova.

Palestiinalaisalueilla elää muutamia tuhansia evankelisia kristittyjä. Kaikkiaan kristillisiin yhteisöihin kuuluvia on enää alle 100 000.