Ihmisiä ja ilmiöitä: Venäjän hyökkäys karisti Timo Soinista EU-kriittisyyden: ”Ennen katsoin tahallaan sivuun, kun sopi agendaan vetää turpaan”

Superkirja-sarja Ukrainan koulujen opetusohjelmaan

 

Ukrainan kouluissa tullaan opettamaan lapsille Raamattua Superkirja-TV-sarjan ja siihen liittyvän opetusmateriaalin kautta. Monet sarjaa lapsena seuranneet aikuiset toivovat lastensa omaksuvan samat raamatulliset arvot kuin he aikoinaan.

Superkirja-animaatiosarja tuli tutuksi Neuvostoliiton lapsille television välityksellä 1990-luvulla. Sarja päätyi valtakunnalliselle tv-kanavalle medialähetysjärjestö IRR-TV:n työn kautta, ja sitä esitettiin useita vuosia.

– Tämä on ennennäkemätön mahdollisuus. Missä tahansa muussa Euroopan maassa tällainen ei olisi mahdollista. Suomen kouluihin ei pääse enää opettamaan Raamattua. Ukrainassa se on edelleen mahdollista. On harvinaista ja ihmeellistä, että Jumala on avannut tällaisen oven, iloitsee IRR-TV:n toiminnanjohtaja Hannu Haukka.

Perheniemi neliöb. 1.9.- MJa

Raamatusta terveitä arvoja lapsille

Kristillisen mediajärjestö CBN:n alaisuuteen kuuluvan Emmanuel-järjestön varatoimitusjohtajana Kiovassa työskentelevä Vitaly Stebenev kertoo koulujen ja ihmisten olevan avoimia Raamatun opetukselle. Monet Superkirja-sarjaa lapsena katsoneet isät ja äidit toivovat, että myös heidän lapsensa saisivat oppia Raamatun kertomuksia sarjan kautta.

– Jos onnistumme siirtämään lapsille oikeita, terveitä arvoja, niin seuraava sukupolvi tulee olemaan terve. Jos me kykenemme kasvattamaan seuraavaa sukupolvea, niin heistä tulee niitä, jotka vievät tätä maata eteenpäin. Kun heillä on terveet arvot, he kunnioittavat vanhempiansa sekä toisiansa, ovat rehellisiä ja tekevät ahkerasti työtä, sanoo Stebenev, joka löysi itse uskon Superkirja-sarjan kautta 25 vuotta sitten.

Haaveena kristillinen TV-kanava lapsille

Vitaly Stebenevin haaveena on saada myös kristillinen lasten tv-kanava Ukrainaan sekä muihin entisiin Neuvostoliiton maihin, kuten Venäjälle, Kazakstaniin ja Keski-Aasiaan.

– Jeesus sanoi, että lasten on sallittava tulla hänen tykönsä, ja ettei heitä saa estellä millään tavalla. Meillä on suuri vastuu siinä, että välitämme Jumalan rakkautta ja evankeliumia lapsille. Uskon, että voimme tehdä vieläkin enemmän tulevaisuudessa.

Lähde: IRR-TV