Hyvät: Viikon debatti ehdolla vuoden radio-ohjelmaksi: ”Lajissaan ainutlaatuinen” – Radio Dei kisaa myös juontajatittelistä

Suosittu englantilainen televisiokasvo Suomeen

 

Nick ja Carol Pollard. KUVA: Damaris

Tunnettu englantilainen televisiokasvo, kirjailija ja luennoitsija Nick Pollard saapuu Suomeen. Pollard kiertää maalis-huhtikuun vaihteessa Suomen yliopistoilla puhumassa populaarikulttuurin ja erityisesti elokuvien maailmankuvista.

Teemalla ”Sex, God and Videotape – the Concept of Love in Movies” kulkevan kiertueen järjestää Opiskelija- ja Koululaislähetys (OPKO).

Nick Pollard on elokuvien hengellisiä ja moraalisia ulottuvuuksia tutkivan Damaris-säätiön perustaja ja johtaja. Säätiön yhteistyökumppaneita ovat muun muassa elokuvayhtiöt Icon, Paramount, Pathe ja Walt Disney.

Kirkkorekry Neliöb. 12.-25.2.

Pollard näyttää luennoillaan pätkiä hiljattain ilmestyneistä suosituista elokuvista, jotka käsittelevät esimerkiksi rakkautta, luottamusta ja epäitsekkyyttä. Hän toivoo, että opiskelijat innostuvat pohtimaan elokuviin kätkeytyviä maailmankuvia sekä hengellisiä ja moraalisia kysymyksiä.

– Tällaiset elokuvat voivat tarjota meille aavistuksen näkyvän maailma takana olevasta suuremmasta todellisuudesta, Nick Pollard sanoo.

Luentojen jatkotilaisuuksissa keskitytään tarkastelemaan kristinuskon tarjoamia näkökulmia teemoihin. Kaikki tilaisuudet ovat englanninkielisiä. Lisäksi opiskelijoille tarjotaan mahdollisuus osallistua elokuvia analysoivaan keskustelupiiriin.

Pollard vierailee ainakin Oulussa, Jyväskylässä, Helsingissä ja Turussa.

Damaris-säätiö inspiroi ihmisiä tutkimaan hengellisiä ja moraalisia kysymyksiiä populaarikulttuurin kautta. Damaris Global Learning puolestaan on yksi nopeimmin kasvavista koulutuksen kehittämishankkeista, joka pyrkii tavoittamaan kolmen vuoden kuluessa 230 000 opiskelijaa Englannissa.

 

 
artikkelibanneri Uusi Tie