Kirkon tiedonvälityspalkinto tietokirjailija Jaakko Heinimäelle

 

Vuoden 2010 Kirkon tiedonvälityspalkinto jaettiin tänään Jaakko Heinimäelle. Palkinnon luovutti arkkipiispa Kari Mäkinen.

Palkitsemisperusteluissa Jaakko Heinimäkeä kiitettiin siitä, että hän on esiintynyt laajasti mediassa ja pitänyt esillä kirkkoa ja kristillistä kulttuuriperintöä.

Heinimäki on palkitsemisperusteiden mukaan tehnyt kirkkoa ja kristinuskoa tunnetuksi asiantuntemuksella, tämän ajan kielellä ja mielenkiintoisella tavalla. Vuoden 2010 tiedonvälityspalkinnolla kirkko kiittää Heinimäkeä mielenkiintoisista avauksista ja näkökulmista julkisessa keskustelussa. Kirkko haluaa myös rohkaista Heinimäkeä ja muita jatkossakin osallistumaan aktiivisesti julkiseen keskusteluun uskonnosta osana arjen elämää.

Jaakko Heinimäki (s. 1965) on helsinkiläinen tietokirjailija, kolumnisti ja pappi. Hän on kirjoittanut muun muassa pyhimyslegendoista, kuolemansynneistä sekä uskonnon ja huumorin suhteesta. Ennen vapaaksi kirjailijaksi ryhtymistään 2001 Heinimäki työskenteli tiedottajana Kirkkopalveluissa, pappina Helsingin tuomiokirkkoseurakunnassa ja toimittajana Kirkko ja kaupunki -lehdessä.

Sansa Neliöb. 13.2.-12.3.

 
Artikkelibanneri perussanoma