Suomirapin supertähti Ruudolf festareille

 

Ruudolf on suomalaisen rapin ikonisimpia tähtiä jo 2000–luvun alusta. Menestyksestä huolimatta usko Jumalaan on säilynyt ja artisti nähdään myös Maata Näkyvissä festareilla esiintymässä.

Ruudolf on rapin kaksinkertainen Suomen mestari, joka on oman tuotantonsa lisäksi vieraillut esimerkiksi Jaren & VilleGallen albumilla ja tehnyt duona keikkaa Karri Koiran kanssa jo pitkään. Menestys ei ole kuitenkaan vienyt uskoa Jumalaan.

– Uskon mun musiikkiuran takana olevan Jumalan johdatusta. Siitä on kyllä tullut kiisteltyä useamman kerran, että onko kyse vain sattumasta, mutta sattumaan en jaksa uskoa, hän toteaa.

Pipliaseura Neliöb. 8.-14.4.

Ruudolf tunnetaan myös rohkeudestaan olla avoin omasta vakaumuksestaan, vaikka se ei miellyttäisi kaikkia.

– Kun sä tiedät mitä oot niin ei sillä ole väliä mitä muut siitä ajattelevat, muista ei kannata siinä välittää.

Esikuvana Asfalttisoturi

Menestyvästä kristitystä tulee nopeasti suurten massojen esikuva. Toisinaan vastuu on melko suuri, kun fanit ovat nuoria ja hakevat esikuvia, joista voivat ottaa mallia uskossaan.

– Ennen koin aika suuria paineita juuri siitä, millainen esikuva olen nuorille. Se oli raskasta ja vei paljon energiaa. Nykyään koitan olla välittämättä siitä ja keskittyä enemmän musiikin tekemiseen Ruudolf analysoi.

Hänestä välittyy selvästi, että kyse ei ole välinpitämättömyydestä, vaan siitä, että ylimääräisellä stressaamisella ei saavuteta mitään.

– Mun oma esikuva on tietysti Asfalttisoturi, artisti naurahtaa viitaten elokuvahahmoon.

Festarit

Maata näkyvissä -festareihin on enää kuukausi aikaa, sitten odotettu tapahtuma käynnistyy.

– Viimeksi vierailin festareilla jokunen vuosi sitten. On sitä joskus aikaisemminkin tullut käytyä, mutta siitä on jo pidempi aika. Olen esiintynyt siellä aikaisemminkin.

Uusi levy Ruudolfilta on tulossa ensi vuoden puolella, kun aikaisemmasta on aikaa jo useita vuosia. Artisti haluaa pitää levyn yksityiskohdat vielä salassa, mutta paljastaa jotakin erilaista olevan tulossa.

– Siinä kokeillaan vähän uusia juttuja, katsotaan jos se ensi vuoden alussa saataisiin julkaistua!

Lue juttu kokonaisuudessaan osoitteesta Nuotta.com!

Teksti Henrik Mäki
Kuva Andrei6000