Hyvät: Viikon debatti ehdolla vuoden radio-ohjelmaksi: ”Lajissaan ainutlaatuinen” – Radio Dei kisaa myös juontajatittelistä

Suomi–englanti-Raamatun suosio ylitti odotukset

 

Willem Hickey IEC:n kirjakaupasta esittelee Raamattua

Raamattujen myynti ei ole notkahtanut taantuman myötä. Päin vastoin, Kansainvälisen seurakunnan kesällä julkaisemasta Suomi-Englanti-rinnakkaisraamatun ensimmäinen painos myytiin nopeasti loppuun, toista painosta on vielä saatavilla.

Kansainvälisen seurakunnan (International Evangelical Church, IEC) kesällä julkaisemasta Suomi-englanti-rinnakkaisraamatusta (English-Finnish Parallel Bible) on myyty lähes kaksi painosta. IEC:n pastori Timo Keskitalo kertoo heinäkuussa Suomeen saapuneen ensimmäisen
2 500 kappaleen painoksen loppuneen syys-lokakuun paikkeilla. Vuoden vaihteessa saapunutta 3 000 kappaleen toista painosta myytiin paljon ennakkoon.
– Siinä vaiheessa, kun kirjat tulivat, oli enää muutama sata myymättä. Niitä on jonkin verran olemassa, mutta nyt pohditaan kolmatta painosta.
Willem Hickey IEC:n kirjakaupasta kertoo, että Suomi-englanti-Raamatun on tarkoitus olla helppo käyttää sekä ostaa. Hinta on pyritty pitämään alhaisena ja käytettävyyteen on panostettu suunnittelussa. Tämä selittää osaltaan kirjan suosiota.
Muun muassa lukemisen helppouden vuoksi on valittu juuri kyseiset raamatunkäännökset. Suomenkielinen vuoden 1992 käännös ja englanninkielinen New International Version (NIV) ovat kieleltään nykyaikaisia. Käytettävyyttä lisäämään näihin raamattuihin on tehty myös reunahakemisto. Hickey kertoo, että tässä on ajateltu vähemmän tottuneita raamatunlukijoita.
Lähtökohtana projektille olivat kansainvälisen seurakunnan ihmisten kyselyt rinnakkaisraamatuista.

Lama ei ole näy
Raamattujen myyntiluvuissa

Kirkkorekry Neliöb. 12.-25.2.

Myyntipäällikkö Leena Koski Suomen Pipliaseurasta kertoo viime vuoden Raamattujen myyntilukujen olevan heillä linjassa muiden vuosien kanssa.
– Raamattujen myynti ei ole notkahtanut. Ymmärtäisin, että muillakin kustantajilla on näin. Lamahan usein tekeekin sen, että kansa hakee perinteisempiä arvoja.
Pipliaseura on Suomessa Raamattujen myynnin markkinajohtaja. Se myi viime vuonna yli 58 000 Raamattua, mikä on pari tuhatta kappaletta enemmän kuin vuonna 2008. Koko maassa myytiin vuonna 2008 Kirkkohallituksen mukaan 87 308 Raamattua.
Pipliaseuran uusia suosiota saavuttaneita raamattutuotteita ovat muun muassa syksyllä 2009 ilmestynyt aikakauslehtityyppinen Uusi testamentti The Book ja keväällä 2009 ilmestynyt varhaisnuorille tarkoitettu Manga Messias -sarjakuvaraamattu.