Uutiset: Intialainen Vishal Mangalwadi toivoo länsimaiden palaavan koulujensa ja yliopistojensa kristillisille juurille

Tangokuningatar vaihtaa tanssilavat kirkkosaleihin

 

Elina Vettenrannan mukaan iskelmämaailmaa hallitsevat kylmyys ja oman edun tavoittelu.

Tangokuningatar Elina Vettenranta on päättänyt perua kaikki keväälle sopimansa ravintolakeikat. Niiden asemesta hän täyttää kalenterinsa kirkkokonserteilla ja seurakuntaesiintymisillä.
– Joskus on uskallettava heittäytyä tyhjän päälle, luottaa johdatukseen, iskelmälaulajana mainetta niittänyt Vettenranta sanoo.

Kesällä 2006 tangokuningattareksi kruunattu Elina Vettenranta alkoi pohtia tanssilavaesiintymisten lopettamista ajaessaan kotiin joulukonsertista.

– Minun täytyy lopettaa. Haluan niin, hän muistelee selkeiltä tuntuneita ajatuksiaan.

Dei  Eurovaalit neliöb. 7.5.-3.6.

Samantien Vettenranta soitti ohjelmatoimistolleen ja perui keväälle ja kesälle sovitut ravintolakeikat.

Laulaja kertoi Seinäjoen tangomarkkinoiden voittoa seuranneissa haastatteluissa pyytäneensä Jumalalta iskelmäkilpailun voittoa. Rukousvastauksesta iloisena hän hymyili voitonkuvissaan. Laulaja koki löytäneensä tangosta itselleen mieleisen musiikkityylin.

– Se oli huumaava kokemus, suuri voiman tunne.

Hän on edelleen kiitollinen mahdollisuuksista, joita Seinäjoen tangomarkkinoilla saavutettu voitto tarjosi. Laulajan ammatista pitkään haaveillut sai kertaheitolla ryhtyä töihin.

Vettenranta ei kuitenkaan osannut arvata, millaista myllytystä tulevat vuodet olisivat.

– Siitä alkoi kova keikkatahti.

Iskelmämaailmassa vallitsee armoton kilpailu. Oman edun tavoittelu ja rahan tekeminen ovat pääosassa. Vauhtia lisää se, että uusia taitavia tulokkaita tulee koko ajan markkinoille. Artistit pohtivat, minkä takia joku on suositumpi kuin toiset.

– Sorruin siihen itsekin, olin mukana täysillä.

Elina Vettenranta on levyttänyt pitkäsoiton Sydänten yö sekä kolme sinkkua: Kahden huuma, Salmiakkiruudut ja Portti mun sydämeeni. Laulajan seuraavana tavoitteena on hengellisen levyn tekeminen.

Lue Elina Vettenrannan haastattelu Elämään-lehden verkkosivuilta.