Suomen Lähetysseuran hallitus linjasi: Lähetysseura ei vetäydy 430-kampanjasta

 

Suomen Lähetysseuran toimitilat sijaitsevat Länsi-Pasilassa.

Suomen Lähetysseuran osallisuudesta 430-kampanjaan on käyty kiivasta keskustelua. Myös järjestön hallituksessa aiheesta keskusteltiin puheenjohtaja piispa Teemu Laajasalon johdolla. Hallitus päätti, ettei kampanjasta vetäydytä.

Suomen Lähetysseuran hallitus kävi 4.6. kokouksessaan keskustelua Lähetysseuran osallistumista #430miljoonaa-kampanjaan. Verovälttelyn vastaisesta #430-kampanjasta on käyty vilkasta keskustelua sosiaalisessa mediassa parin viimeisen viikon aikana. Toiset ovat paheksuneet kirkollisen lähetysjärjestön mukanaoloa kampanjassa, toiset ovat kiitelleet.

Lähetysseuran hallituksen puheenjohtaja piispa Teemu Laajasalo lupasi Twitterissä 16.5., että asiasta keskustellaan hallituksen kokouksessa. Torstaina 4. kesäkuuta pidetyssä kokouksessa hallitus linjasi kampanjasta seuraavasti:

Jalohaukat vko 3 SMy

Suomen Lähetysseura tukee ja pitää tärkeänä niitä kampanjan tavoitteita, joilla pyritään tukemaan hauraita yhteiskuntia, estämään heikoimmassa asemassa olevien ihmisten riistoa ja lisäämään kansainvälistä vero-oikeudenmukaisuutta.

Suomen Lähetysseura sen sijaan ei ota kantaa kotimaiseen puolue- tai veropolitiikkaan eikä suomalaisten yritysten tai yrittäjien verotukseen ja haluaa irtautua siitä keskustelusta.

Suomen Lähetysseura ei vetäydy 430-kampanjasta, mutta on ilmaissut edellä mainitut linjaukset kampanjan kumppaneille. Lähetysseura tulee jatkossa arvioimaan vaikuttamistyön tavoitteita erillisessä strategiakeskustelussa.