Kirkko: Kirkon jumalanpalvelusbarometrin 2023 karu tulos: Vain 41 prosenttia papeista pitää jumalanpalvelusta erittäin tärkeänä

Suomen Ev.lut. Kansanlähetys käynnisti muutosneuvottelut talouden sopeuttamiseksi

 
Kansanlähetyspäivien yleisöä. Kuva: Marianna Mäkiniemi, Storyframe

Suomen Ev.lut. Kansanlähetyksen muutosneuvotteluissa esitetään käsiteltäviksi kaikki mahdolliset keinot talouden tasapainottamiseksi. Kuva kesän 2023 Kansanlähetyspäiviltä: Marianna Mäkiniemi, Storyframe

Suomen Ev.lut. Kansanlähetys on aloittanut muutosneuvottelut. Neuvottelut kohdistuvat koko Suomen Ev.lut. Kansanlähetyksen työhön ja ne koskevat kaikkia Suomen Ev.lut. Kansanlähetyksen työntekijöitä.

Kansanlähetyksen taloustilanne on koronan jälkeen ja Ukrainan sodan alettua muuttunut erittäin vaikeaksi. Viime vuonna alijäämä oli 150.000 euroa. Tänä vuonna järjestön toiminnan menot ja henkilöstökulut ovat eri syistä kasvaneet niin, että alijäämä on tammi-heinäkuun välillä ollut noin 100.000 euroa kuukaudessa. Elokuussa muodostettu ensimmäinen talousarvio vuodelle 2024 on 1,25 miljoonaa euroa alijäämäinen.
”Varainhankinnassa näkyy paitsi se että yksityishenkilöt ovat edelleen uskollisesti lahjoittaneet, myös se että seurakunnilta ja kansanlähetyspiireistä tuleva kannatus on dramaattisessa laskussa”, lähetysjohtaja Daniel Nummela kommentoi.

Suomen Ev.lut. Kansanlähetyksen liittohallitus on elokuun kokouksessaan velvoittanut toimivan johdon saattamaan yhdistyksen talouden tasapainoon porrastetusti kolmen vuoden aikana. Tämän vuoksi yhdistyksessä on käynnistetty yhteistoimintalain mukaiset muutosneuvottelut. Neuvotteluissa esitetään käsiteltäviksi kaikkia mahdollisia keinoja tavoitteen saavuttamiseksi. Siten myös lomautukset, osa-aikaistamiset ja irtisanomiset voivat tulla kyseeseen. Muutosneuvottelut koskevat koko henkilökuntaa. Päätökset pyritään tekemään 1.12.2023 mennessä.
”Tilanne on haastava, mutta epätoivoon ei tarvitse vaipua. Luotamme joka tilanteessa siihen, että Jumala näkee ja tietää tilanteemme eikä hylkää.”

Sansa Neliöb. 11.9.-10.10. MJa

Teksti: Sanna Myllärinen
Kuva: Marianna Mäkiniemi, Storyframe

 
artikkelibanneri Uusi Tie