Elämäntaito: Vatikaanin uusi dokumentti listaa ihmisarvon “raskaat loukkaukset” – Ihmisellä on oikeus elämään, ei kuolemaan

Sleyn lähetit siirtyivät Tokiosta Kobeen

 

Helikopteri toimittamassa apua katastrofin uhreillle.

Suomen evankeliumiyhdistyksen lähetystyöntekijät ovat siirtyneet Tokiosta Kobeen. Sleyn viestintäpäällikön Martti Haverisen mukaan kyseessä ei ole varsinainen evakuoiminen.

– Lähettimme ovat Kylväjän ja Kansanlähetyksen työntekijöiden vieraina hengähtämässä vaikean tilanteen keskellä.

Haverinen kertoo, että pitkän matkan tekeminen on ollut työläs prosessi.

Haverisen mukaan siirtyminen oli järkevää tilanteessa, jossa ydinonnettomuuden uhka on lähellä. Myös infrastruktuurin vaurioituminen ja epävarmuus elintarvikkeiden saatavuudesta edisti siirtymispäätöstä.

IK-opisto, neliöb. 15.-28.4.

Japanin ilmatieteenlaitoksen mukaan tuuli on vaihtamassa suuntaa. Tuulen ennakoidaan kääntyvän kohti maan pääkaupunkia Tokiota. Tuuli on kuitenkin hidas, minkä vuoksi sen suunta voi vaihdella.

Fukushiman ydinvoimala sijaitsee noin 240 kilometrin päässä Tokiosta. Japanin hallitus pitää epätodennäköisenä, että voimalasta olisi vapautunut suuria määriä radioaktiivista säteilyä. Asiantuntijoiden mukaan ihmisillä ei tällä hetkellä ole välitöntä vaaraa.

Japanissa on myös varauduttu mahdollisiin jälkijäristyksiin, jotka saattavat olla voimakkaita. Fukushiman ydinvoimalat ovat olleet ongelmissa koko viime viikonlopun. Perjantaina sattunut maanjäristys on vaurioittanut ydinvoimaloita, ja useissa niiden ydinreaktoreista on todettu jäähdytysongelmia.

 

 
artikkelibanneri Uusi Tie