Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Sley evakuoi Tokion-lähetit

 

Suomen Luterilainen Evankeliumiyhdistys (Sley) ilmoittaa evakuoivansa Tokion-lähetit Suomeen. Asiasta päätti Sleyn johtoryhmä keskiviikkona. Johtoryhmä katsoi, ettei tilapäismajoituksessa jatkaminen ole tilanteessa mielekästä. Pääkaupungissa toimineet kolme lähettiperhettä siirtyivät maanantaina Kobeen arvioimaan toimintaedellytyksiä.

Evakuointi toteutetaan ensi viikolla (vko 12) maanantaina pidettävän Japanin evankelis-luterilaisen kirkon Idänpiirin vuosikokouksen jälkeen. Tarkempaan aikatauluun vaikuttaa lentolippujen saanti.

Työtehtävien suorittaminen Tokiossa edellyttää tässä tilanteessa, että se arvioidaan riittävän turvalliseksi.

IK-opisto Neliöb. 17.-30.6.

Suomessa oleskelun pituudeksi on alustavasti suunniteltu paria kuukautta. Kestoa ollaan valmiita tarkistamaan tarpeen mukaan. Tilanteesta tiedottaa Sleyn viestintäpäällikkö Martti Haverinen.

Kansanlähetyksen Japanin työalan esimies Jukka Kallioinen kertoo, että Kansanlähetyksen lähettien osalta työpisteissä työ jatkuu normaalisti.

– Työalalla on valmiussuunnitelma, ja tilanteen muuttuessa siihen ollaan valmiita reagoimaan nopeasti, Kallioinen tiedottaa.

Kansanlähetyksellä ei ole lähettejä Tokiossa.

Elämä Tokiossa epävakaata

Perjantaina 11.3. tapahtuneen suurmaanjäristyksellä on ollut laaja vaikutus myös Tokioon. Voimakkaiden, arviolta kuuden magnitudin jälkijäristysten ennakoidaan jatkuvan vielä ainakin parin kuukauden ajan. Lisäksi Japanin ydinvoimaloiden ongelmat voivat ulottua myös Tokioon.

Tokion infrastruktuuri on kärsinyt pahoin viime päivinä. Kaupungissa kärsitään ruoka- ja polttoaine pulasta. Liikkumista hankaloittaa joukkoliikenne vuorojen harventuminen. Sähkön säännöstely vaikeuttaa yhteydenpitoa ja aiheuttaa asuintilojen lämmitykseen ja vedenjakeluun ongelmia.

Tokiossa työskentelevien lähettien lisäksi Sleyllä on Paulasaaren lähettiperhe Kyushussa. Noin 1000 kilometriä pääkaupungista lounaaseen sijaitsevalla saarella tilanne on rauhallinen, eikä tarvetta evakuointiin heidän osaltaan toistaiseksi ole.

Ulkoministeri Alexander Stubb on kehottanut suomalaisia harkitsemaan poistumista Koillis-Japanista ja Tokiosta.

Sley on edellisen kerran evakuoinut lähettejään Kenian levottomuuksien alta 2008.

 

 

 
artikkelibanneri Uusi Tie