Elämäntaito: Tuore tutkimus paljastaa: Pojat aiempaa uskonnollisempia, tytöt voivat huonosti ja etääntyvät uskonnosta Ihmisiä ja ilmiöitä: Ovet auki Israelin evakoille – Maailma seuraa ja kommentoi tilannetta Gazassa, Israelissa omaa surua hoidetaan auttamalla maan sisäisiä pakolaisia

Simpsonien kanssa kirkossa

 

Simpsonit ovat ”presbyluterilaisia”.

Piirretyn tv-sarja Simpsonien katsominen voi antaa hengellisiä oivalluksia, väittää jesuiittapappi ja toimittaja Francesco Occhetta.

Vatikaanin virallinen päivälehti L’Osservatore Romano suosittelee Simpsoneja. Lehden mukaan huumorisarjan Simpsonit olisivat hyviä katolilaisia.

Tämän Occhetta kuitenkin kiistää väärinkäsityksenä.

Perheniemi neliöb. vko 48. MJa

– Sanoisin että Simpsonit ovat uskon ihmisiä, innokas Simpsonien katsoja Occhetta toteaa uutistoimisto AFP:n mukaan.

Kaksikymmentä vuotta sitten käynnistyneen amerikkalaisen sarjan tuottaja Al Jean on ihmeissään väitteestä.

– Simpsonit käyvät ”presbyluterilaisessa” kirkossa, Jean huomauttaa.

Kuvitteellinen kirkkokunta on räätälöity heitä varten.

Moraaliteologiasta tohtorinväitöstä tekevä Francesco Occhetta on sarjaa katsoessaan saanut monta hengellisen elämän oppituntia.

– Tekijät ovat hirvittävän kriittisiä joitakin uskonnollisia ihmisiä kohtaan, mutta he kunnioittavat uskoa, ovat avoimia rukoilemaan ja menevät joka sunnuntai kirkkoon kuuntelemaan pappiaan, vaikka Homer jumalanpalveluksen aikana nukkuukin tai syö popcorneja.

– Se ei ole kuin Disneyssä. Ne eivät ole vain hyviä tai pahoja tyyppejä. Hahmoilla on sekä hyviä että pahoja piirteitä. Niin kuin oikeassa elämässä, Occhetta sanoo.

– Katson Simpsoneita ja ne auttavat minua ymmärtämään nykyhetkeä.