Ihmisiä ja ilmiöitä: Onnellisuusprofessori Markku Ojanen: Iloa ja elinvoimaa ikävuosiin

Kiina esti edustajiensa pääsyn evankelioimisen maailmankonferenssiin

 

Keskustelunaiheita työstettiin ryhmissä päivittäin.

Maailman evankelioimisesta huolta kantava Lausanne-liike kokosi historiansa kolmanteen konferenssiin Etelä-Afrikan Kapkaupunkiin runsaat 4000 osanottajaa 197 maasta. Kokoontuminen päättyi sunnuntaina.

Kiinan viranomaiset estivät 230 kiinalaisedustajan pääsyn Kapkaupunkiin, mikä oli yksi viikon puheenaiheista.

Lausanne III nosti esiin monia evankelikaalisen kristikunnan tämän hetken tärkeitä ja kipeitä teemoja, kuten naisen aseman tasavertaisena miehen rinnalla. Tämä aihe on kolmannen maailman kristittyjen keskuudessa edelleen arka.

SEKL neliöb. 13.-16.6.

Keskustelussa nousivat esiin myös tunnettujen tv-evankelistojen ja saarnaajien moraaliset hairahdukset seksin ja rahan alueella. Kristillisten johtajien elämän on oltava yhtä heidän opetuksensa kanssa, korostettiin.

Lausanne III asettui voimakkaasti menestysteologiaa vastaan. Tänäkin aikana monet kristilliset kirkot ovat osallisina Kristuksen kärsimykseen, mikä on vahva uskontodistus, konferenssin julkilausumassa todetaan. Yleisön edessä nähtiin vainottujen seurakuntien edustajia useista eri maista.

Kokousyleisö osoitti vahvasti suosiota, kun lavalle astuivat rinnakkain palestiinalaiskristitty Shadia Qubti sekä messiaaninen juutalainen Dan Sered. Kummankin viesti oli yksinkertaisuudessaan selkeä: todellinen rauha Lähi-idässä löytyy vasta kun ihmiset löytävät Jeesuksen Kristuksen.

Lausanne III -konferenssiin osallistui Suomesta kolmisenkymmentä edustajaa.

Lue lisää Sanasta