Ihmisiä ja ilmiöitä: Ovet auki Israelin evakoille – Maailma seuraa ja kommentoi tilannetta Gazassa, Israelissa omaa surua hoidetaan auttamalla maan sisäisiä pakolaisia

Seurakuntalaisen uutisvuosi 2022 – Katso, mitkä ovat 10 luetuinta artikkelia

 

Vuoden 2022 luetuimmat jutut kattoivat monia teemoja talviolympialaisista Ukrainaan ja anteeksipyynnöstä kuolinuutiseen.

Uutisverkkosivusto Seurakuntalaisen uutisvuosi 2022 oli rikas ja monipuolinen. Luetuimpien juttujen listalla oli useita kiinnostavia henkilöhaastatteluja, kolme juttua Ukrainaan sotaan liittyen ja muutama ajankohtainen uutinen.  Sivuston luetuin artikkeli oli Kai Kortelaisen Päävalmentaja Jukka Jalonen Radio Deille: ”Läheisten puolesta rukoileminen tärkeämpää kuin Leijonien voitto”. Siinä Jalonen paljastaa, minkä merkityksen hän antaa rukoukselle huippu-urheilussa. Hyvänä kakkosena oli Leo Meller pyytää opetuksiaan anteeksi kuulijoiltaan. Myös Mellerin haastattelu on Kai Kortelaisen kirjoittama. Kolmanneksi eniten lukijoita keräsi Pia Rendicin kirjoittama artikkeli Ukrainan sodasta Katariina Ojan viesti Kiovan pommitusten keskeltä: ”Älkää vain lopettako rukouksia Suomessa! Olkaa kestäviä”. Artikkeli julkaistiin vajaa kuukausi sen jälkeen, kun Venäjä oli hyökännyt Ukrainaan.

Seurakuntalaisen luetuimpien juttujen listalla sijoilla 4-10 olivat seuraavat artikkelit:

Ajatushautomo Kompassi Neliöb. 13.11.-10.12. MJa

4. Ruotsin suurimman helluntaiseurakunnan johtaja: Raamatussa ei sanota sanatarkasti, että homoseksuaalisuuden toteuttaminen olisi syntiä (Seurakuntalaisen toimitus/Sari Savela)

5. Jussi Halla-aho: ”Kirkko haluaa olla yleishumanistinen maailmanparantaja, jonka tärkein tehtävä on hehkuttaa vähemmistöjä” (Radio Dei/Kai Kortelainen)

6. Ukrainalaiset sotilaat uskovat Jumalan auttavan heitä – ”kummallisia asioita tapahtu” (Seurakuntalaisen toimitus/Sari Savela)

7. Kirkkoherra Jouni Lehikoinen: ”Ei Jumalan sana opeta meille, että kaikki pitää hyväksyä” (Elämä-lehti/Petri Vähäsarja)

8. Pitkäaikainen Lähi-idän erikoistoimittaja Heikki Kangas on kuollut (Radio Dei/Kai Kortelainen)

9. Jyrki Lehtola kirkosta: ”Soperratte lempiaiheestanne seksistä niin kuin 14-vuotias moponvirittäjä” (Elämä-lehti/Petri Vähäsarja)

10. ”He eivät koskaan sydäntämme saa” – kristityt artistit osoittavat tukensa Ukrainan avustyölle tuoreella musiikkivideolla (Kylväjä/Mari Turunen