Seminaari Lahdessa: Voiko ihmiskaupalle tehdä jotain?

 

Maailmassa arvioidaan olevan 27 miljoonaa orjaa – enemmän kuin koskaan ihmiskunnan historiassa. Kaksi miljoonaa lasta on alistettu prostituutioon kansainvälisessä seksikaupassa.
Näiden lukujen liikkeelle laittamina Lahdessa järjestetään ihmiskaupan vastainen Orjia Lahdessa? –seminaari 13.-14.syyskuuta. Tapahtuma käynnistyy lahtelaisessa elokuvateatterissa esitettävällä Nefarious –dokumenttielokuvalla. Seminaarin pääpuhujana on amerikkalainen teologi, psykologi Lauran Bethell.

Tapahtuma alkaa perjantaina 13.9. pe klo 18 ja klo 20 Kino Iiriksessä esitettävällä Nefarious -dokumenttielokuvalla, joka kuvaa ihmiskaupan yleisintä muotoa, naisen kehon myymistä. Dokumentissa ääneen pääsevät prostituution uhrit, naisilla omaisuuksia hankkineet parittajat, seksin ostajat ja naisia auttavat ammattilaiset. Nefarious elokuva on kerännyt lukuisia kunniamainintoja ja kyseessä on Suomen ensi-ilta ja ilmaisnäytös.

Lauantaina 14.9. la klo 10 – 17 tapahtuma jatkuu seminaarilla, jonka pääpuhujaksi saapuu amerikkalainen teologi, psykologi Lauran Bethell, joka on työskennellyt jo yli 20 vuotta ihmiskaupan uhreja auttaen. Bethell on kohdannut muun muassa lapsiuhreja Thaimaassa. Tällä hetkellä hän asuu Amsterdamissa ja toimii asiantuntijana ja kouluttajana ihmiskaupan vastaisissa kansainvälisissä verkostoissa.
Mukana seminaarissa kuullaan myös tavallisia suomalaisia, jotka ovat lähteneet liikkeelle ja löytäneet oman tapansa toimia ihmiskauppaa vastaan muun muassa ennaltaehkäisevässä koulutyössä sekä uhreja kaduilla kohdaten.

Karas-Sana Neliöb. 22.-28.4.

Orjia Lahdessa? -tapahtuma on avoin kaikille ihmisoikeuksista ja ihmiskaupan vastaisesta toiminnasta kiinnostuneille. Tavoitteena on herättää keskustelua ihmiskaupan todellisuudesta keskuudessamme. Tapahtuman järjestää Lahden VALO. Se koostuu kristityistä, jotka haluavat toimia ihmiskaupan uhrien hyväksi. Tapahtuma päättyy klo 18 rukousiltaan.
Tapahtuma on ilmainen, eikä siihen vaadita ennakkoilmoittautumista.
Seminaari ja rukousilta järjestetään Wanhassa Valimossa, Vesijärvenkatu 25, Lahti. Kino Iiris sijaitsee osoitteessa Saimaankatu 12, Lahti.
Katso traileri ja tutustu dokumenttiin: www.nefariousdocumentary.com
Facebookista: VALO Lahti

 
artikkelibanneri Uusi Tie