Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

”Seksi ei ole ihmisyyden täyttymys”

 

– Seksuaalisuus ei ole minulle identiteettikysymys, ja se on vapauttavaa, omista homoseksuaalisista tunteistaan avoimesti julkisuudessa kertonut pappi Sam Allberry totesi. Kuvakaappaus Christian Concern -järjestön Youtube-kanavalta julkaistuilta videolta.

Englannin kirkon kirkolliskokouksessa puhunut pastori sanoi tuntevansa lukuisia homoseksuaaleja, jotka omista tunteistaan huolimatta haluavat sitoutua kirkon perinteiseen avioliitto-opetukseen.

Ihmisenä olemisen syvin arvo ja täyttymyksen tunne ei voi riippua romanttisesta tai seksuaalisesta täyttymyksestä, Englannin kirkon kirkolliskokouksessa puhunut pastori Sam Allberry muistutti kokouksen osallistujia.

– Kaikkien aikojen syvimmin inhimillinen ja kokonaisin persoona on Jeesus Kristus. Hän ei ollut koskaan naimisissa eikä romanttisessa suhteessa eikä harjoittanut seksiä. Jos sanomme, että nämä asiat ovat erottamaton osa ihmisyyttä, me väitämme Vapahtajamme olleen ali-ihminen, Allberry totesi puheessaan.

Janoinenlammas.fi neliöb.8.5.-4.6.

Allberry osallistui kirkon avioliittonäkemystä koskevaan keskusteluun.

Kirkon piispat olivat tuoneet kirkolliskokoukseen selonteon, jonka mukaan avioliitto on vain miehen ja naisen välinen, mutta muuten homoseksuaalisessa suhteessa elävien tulee saada toimia kirkossa vapaasti. Esitys kuitenkin sai kritiikkiä sekä konservatiiveilta että liberaaleilta.

Omista homoseksuaalisista tunteistaan julkisuudessa kertonut Allberry sanoi tuntevansa satoja kaltaisiaan kristittyjä, jotka tuntevat seksuaalista kiinnostusta samaa sukupuolta kohtaan mutta sitoutuvat perinteiseen avioliittomalliin ja siihen, että se on ainoa jumalallinen ympäristö harjoittaa seksiä.

– Se, että te ette kuule meistä enempää, johtuu siitä, että on todella vaikea tulla esiin ja kuvata itseään tällä tavalla. –– Minua kiusattiin koulussa homoseksuaalisuuteni vuoksi. Nyt minusta tuntuu, että minua kiusataan kirkolliskokouksessa siksi, että tunnen seksuaalista kiinnostusta samaa sukupuolta kohtaan mutta olen uskollinen Jeesuksen avioliitto-opetukselle.

Puheensa lopuksi Allberry kehotti piispoja pitämään kiinni perinteisestä kristillisestä avioliittoteologiasta. Se oikeasti on hyvä uutinen maailmalle.

– Monet meistä ovat huomanneet sen olevan elämää luovaa, kuten Jeesuksen sanoma ja opetus aina ovat.

 

Sam Allberryn kirkolliskokouspuheenvuoron voi katsoa täältä.

 

 

Aiheet