Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Hillsong laajenee Israeliin

 

Hillsongin konferenssi, Sydney

Australiassa alkunsa saanut, maailmanlaajuiseksi kasvanut Hillsong-kirkkoperhe saa jälleen uuden jäsenen, kun Tel Aviviin perustetaan Hillsong-seurakunta.

International Christian Herald uutisoi verkkosivuillaan uuden Hillsong-kirkon perustamisesta Israeliin. Hillsong-kirkon vanhempi pastori Brian Houston on hiljattain julkistanut, että Australiassa päämajaansa pitävä megakirkko perustaa Hillsong-kirkon Tel Aviviin.

Pastori Houston kirjoittaa Instagramissa: ”Olen ensimmäinen, joka kertoo teille, että tämä tapahtuu. Hillsong-kirkko tulee liittämään Israelin kirkkoperheeseensä. Jerusalemista maailman ääriin ja maailman ääristä takaisin Israeliin.”

Dei, retroäijät, neliöb. 18.-24.6.

Brian ja Bobbie Houston perustivat elokuussa 1983 Australiaan, Sydneyhin Hills Christian Life -keskuksen. Taustaltaan helluntailainen kirkko on kasvanut 45 hengen seurakunnasta Australian historian suurimmaksi kirkoksi.

Hillsong-kirkko on tunnettu rukous- ja ylistysmusiikistaan, kuten kappaleista ”Power of Your love” ja ”Shout to the Lord”, joita lauletaan kirkoissa ympäri maailmaa. Hillsong Music on julkaissut yli 40 albumia vuodesta 1992 alkaen. Monet niistä ovat myyneet kultaa Australiassa ja ”People just like us” -albumi on myynyt jopa platinaa. Vuonna 1999 kirkko päätti muuttaa nimensä Hillsong-kirkoksi, koska nimi oli jo tunnettu maailmalla albumituotantojen ansiosta.

Hillsong on laajentunut maailmanlaajuiseksi kirkoksi. Ensimmäiset Australian ulkopuolelle sijoittuvat itsenäiset kirkot perustettiin jo 1990-luvulla Kiovaan ja Lontooseen. Nykyisin Hillsongilla on kirkkorakennuksia myös muissa merkittävissä kaupungeissa, kuten New Yorkissa, Los Angelesissa, Pariisissa, Kapkaupungissa, Tukholmassa, Amsterdamissa, Kööpenhaminassa, Buenos Airesissa ja Moskovassa. Joka viikko kymmenettuhannet ihmiset ympäri maailman osallistuvat Hillsong-kirkon tilaisuuksiiin.

Hillsong-kirkon visio on sen ”tavoittaa ja vaikuttaa maailmassa rakentamalla laaja Kristus-keskeinen, Raamattuun pohjautuva kirkko, muuttamalla ajattelutapoja ja voimaannuttamalla ihmisiä johtamaan ja vaikuttamaan jokaisella elämänalueella.”