Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Se löytyi -missiokahvila tavoittaa ihmisiä Tampereella – ”Ihmisiä on tullut hyvin eri taustoista juttelemaan”

 

Valtakunnallinen Se löytyi -mediamissio on parhaillaan käynnissä. Seurakuntalaisen toimittaja kävi tutustumassa Tampereen Linnainmaan Citymarketin yhteydessä olevaan Se löytyi -missiokahvilaan.

Se löytyi -kampanjaan, joka on käynnissä 19.9.–16.10. kuuluu laajan medianäkyvyyden lisäksi erilaisia tapahtumia, konsertteja, pop-up -pisteitä ja Se löytyi -kirjanen, jossa on 16 kertomusta siitä, miten Jumala on vaikuttanut eri ihmisten elämässä.

Se löytyi -missiokahvila

IK-opisto Neliöb. 17.-30.6.

Tampereen Linnainmaan Citymarketissa on avattu kuukauden ajaksi tyylikkäästi sisustettu kahvilanurkkaus, joka on varustettu suurilla missiobannereilla. Kahvilanurkkauksesta vastaa Messukylän seurakunta. Seija Uotila-Tervonen on yksi pop-up pisteen vapaaehtoisista.

– Ihmisiä on tullut hyvin erilaisista taustoista juttelemaan elämästään ja kuulemaan Jeesuksesta. Eilen sain jutella erään naisen kanssa, jota elämä oli kohdellut kovin ottein. Lopuksi sain ilokseni myös rukoilla hänen kanssaan.

Uotila-Tervonen on myös innoissaan siitä, minkälaisia kohtaamisia lasten ja nuorten kanssa on ollut.

– Eräskin ryhmä pohti sitä, miksi Jeesuksen piti kuolla. Lapset ovat osanneet esittää niin hyviä kysymyksiä!

Yhteinen ponnistus

Toinen paikalla ollut vapaehtoinen Jukka Lepikonmäki kertoo, kuinka kahvilan avaaminen on ollut seurakuntalaisten yhteinen ponnistus.

– Kaikki eivät välttämättä koe tuntemattomien ihmisten kohtaamista samalla tavalla omaksi asiaksi, mutta ovat auttaneet omilla lahjoillaan. Tilan sisustus, kahvilan ilmaiset tarjottavat ja käytännön järjestelyt ovat vaatineet paljon tekemistä. Mutta yhdessä, kun tehdään, niin saadaan paljon aikaan!

Uotila-Tervonen pohtii sitä, voisiko kohtaamiskioski jatkaa toimintaansa mission jälkeenkin.

– Toivoisin, että kohtaamiskioski voitaisiin pitää auki pidempäänkin. Toki tällainen vaatii paljon sitoutuneita vapaaehtoisia.

Tampereella Se löytyi -mediamissio päättyy Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa pidettävään suurtapahtumaan. Voit katsoa oman lähialueesi tapahtumat seuraavan linkin takaa: https://seloytyi.fi/kaupungit/

Kuvassa Jukka Lepikonmäki