Ihmisiä ja ilmiöitä: Onnellisuusprofessori Markku Ojanen: Iloa ja elinvoimaa ikävuosiin

Satojatuhansia allekirjoittajia kristittyjen julkilausumassa

 

Englannissa julkistettiin viime kuussa Westminster Declaration (WD), jonka on muotoillut ryhmä kristittyjä. Julkilausuma haastaa erityisesti vaikutusvaltaisia ja johtavissa asemissa olevia kansalaisia toimimaan kristillisten arvojen mukaisesti ja puolustamaan kristittyjen oikeuksia yhteiskunnallisessa päätöksenteossa.

Julkilausuman on allekirjoittanut jo lähes 63 000 kristittyä. Allekirjoittajien joukossa on muun muassa Skotlannin katolisen kirkon edellinen kardinaali OBrien, pakistanilaissyntyinen Rochesterin edellinen piispa Michael Nazir-Ali ja Evankelisen allianssin johtaja Steve Clifford.

Kristillinen arvomaailma  rohkeasti käytäntöön

WD on saanut innoituksensa Yhdysvalloissa viime marraskuussa julkistetusta Manhattan Declaration -julkilausumasta. Manhattan Declaration – a Call of Christian Conscience (MD) puolustaa elämän ja avioliiton pyhyyttä sekä uskonnonvapautta. Siinä todetaan, että kristityt ovat kahden vuosituhannen ajan julistaneet Jumalan sanaa, puolustaneet oikeuden toteutumista yhteiskunnassa ja auttaneet kärsiviä lähimmäisiä.

SRO neliöb. 10-16.6.

Kristittyjä rohkaistaan pitäytymään selkeästi raamatullisiin moraaliarvoihin. Julkilausuman takana on muun muassa roomalaiskatolisia piispoja ja monia evankelisia kirkonjohtajia. Julkilausuman on allekirjoittanut lähes 450 000 kristittyä.

MD:n internetsivuilla WD noteerattiin näyttävästi: ”Muutama viikko sitten eräät brittiläiset pastorit ja kristityt johtajat, kuten edellinen Canterburyn arkkipiispa George Carey, julkistivat Westminster Declaration -asiakirjan. Englannin kirkko ei viime vuosina ole antanut julkisuuteen erityisen vahvaa kristillistä todistusta yleisen moraalin alalla. Siksi julistus oli suuri uutinen!”

Samaisessa uutiskirjeessä kerrottiin newyorkilaisista sairaanhoitajista, jotka olivat kieltäytyneet osallistumasta aborttiin, koska syntymättömän lapsen äiti ei ollut hengenvaarassa. Rangaistuksesta huolimatta hoitajat pysyivät kannassaan. Myöhemmin työnantaja pyysi esitti hoitajille anteeksipyynnön.

Uutiskirjeen tekijät kehottavat kristittyjä seuraamaan hoitajien mallia. Englantilainen Kristityt politiikassa -ryhmä kristisoi WD-asiakirjaa siitä, että sen valmisteluvaiheessa ei huomioitu poliittisia ruohonjuuritason vaikuttajia. Myöskään kristittyjä parlamentaarikkoja ei kuunneltu.

 
artikkelibanneri Uusi Tie