Yleinen: Arvio: Joulun ihme valkokankaalla 

USA: Koulu oikeuteen vakaumushygieniasta

 

kuva: sxc.hu

Opettajia on haasteen mukaan pakotettu muun muassa rukoilemaan komeroissa, eikä oppilaiden sallita toivottaa toisilleen siunausta.

Yhdysvaltain Floridassa Santa Rosa County School District -koulukeskus on haastettu oikeuteen kristittyjä puolustavan Liberty Counsel -järjestön toimesta. Koulua syytetään perustuslain vastaisesta lobbausjärjestö ACLU:n kanssa tehdystä uskovien hiljentämissopimuksesta.

Sopimus on muun muassa pakottanut opettajia rukoilemaan salassa komeroissa, kieltänyt oppilaita toivottamasta siunausta toisilleen, kieltänyt vapaaehtoistyöntekijöitä vastaamasta uskontoon liittyviin kysymyksiin ja estänyt uskovia vuokraamasta koulun tiloja hengellisiä tilaisuuksia varten. Liberty Counselin mukaan uskovia on järjestelmällisesti ”hiljennetty, sensuroitu, peloteltu tai ahdisteltu”.

Sansa Neliöb. 14.11.-13.12. MJa

Koulu teki sopimuksen ja maksoi siihen kuuluvan 200 000 dollarin sovittelumaksun sen jälkeen, kun ACLU uhkasi sitä oikeushaasteella, mikäli koulun henkilökunnan näkyvä vakaumuksellisuus ei lopu. Asiasta uutisoi WorldNetDaily.