Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

SAT-7 Pars tavoittelee 24/7 nettitelevisiota lapsille

 

”Rukoilkaa Iranin lasten puolesta, että Jumala avaisi heidän sydämiään Kristukselle”, pyysi Parastoo Poortaheri Raumalla viikonloppuna. Kuva: Taru Heikkonen

”Mediassa lapsia yllytetään vihaamaan, kostamaan, jopa tappamaan. Me välittämme rakkautta ja rauhaa”, iranilaisten rakastama tv-kasvo Parastoo Poortaheri sanoo.

– Melkein jokaisella iranilaisperheellä on satelliittilautanen, vaikka se on oikeastaan kiellettyä. Jos viranomaiset vievät lautasen, ihmiset hankkivat uuden, sillä he haluavat katsoa satelliittiohjelmia ja ulkomaisia ohjelmia, kertoi satelliittitelevisiokanava SAT-7 Parsin lastenohjelmien koordinaattori, iranilaissyntyinen Parastoo Poortaheri Medialähetyspäivillä viikonloppuna.

Lapset ja nuoret, joita on Iranin väestöstä valtaosa, viettävät päivittäin tunteja television tai tietokoneen äärellä. Sieltä, samoin kuin monista iranilaiskoulusta, he eivät opi pelkästään hyvää.

IK-opisto Neliöb. 17.-30.6.

Kristillinen satelliittitelevisiokanava SAT-7 Pars tarjoaa lapsille erilaisia elämän eväitä. Farsinkielisiä lastenohjelmia katsotaan Iranin lisäksi paljon myös Afganistanissa ja Tadžikistanissa.

Suuri osa katsojista on ei-kristittyjä

Ohjelmia seuraavat niin kristityt kuin ei-kristitytkin, ja niistä tulee runsaasti palautetta.Tunnin mittaisen suoran lähetyksen aikana tulee noin 200 yhteydenottoa. Lapset lähettävät myös valokuviaan, joita näytetään ohjelmissa.

– Tämä osoittaa, että lapset rakastavat ohjelmia! Moni soittaa meille joka viikko. On mielenkiintoista, että suuri osa lapsikatsojista ei ole kristittyjä, silti he tykkäävät ohjelmista. Myös vanhemmat kiittävät ohjelmista, Parastoo Poortaheri kertoi Medialähetyspäivillä.

Tavoitteena on, että SAT-7:n farsinkieliset lastenohjelmat saisivat maaliskuussa 2016 oman, ympärivuorokautisen nettitelevisiokanavansa. Silloin lapset voisivat katsoa ohjelmia ajasta ja paikasta riippumatta.

– Haluamme kertoa Iranin lapsille, että elämä ei ole kostoa ja vihaa varten vaan rakastamista varten. Haluamme välittää heille rakkautta ja rauhaa. Haluamme myös opastaa vanhempia kasvattamaan lapsiaan ja vahvistamaan heidän uskoaan, Parastoo Poortaheri vakuutti.

Medialähetys Sanansaattajien (Sansa) ja Rauman seurakunnan yhteistä kesäjuhlaa vietettiin Raumalla 13.–14.6. teemalla Toivon paatis.

 
Sansa artikkeliban.1.5.- MJa