Santeri Marjokorvesta STI:n pääsihteeri

 

”Pidämme valitettavana, että tällaista järjestöä tarvitaan. Olemme kuitenkin valmiita toimimaan”, uuden ihmisoikeusjärjestön vastavalittu puheenjohtaja Santeri Marjokorpi kertoo. Kuva: Taneli Törölä

Suomen teologisen instituutin hallitus valitsi kokouksessaan 8.1. STI:n uudeksi pääsihteeriksi Santeri Marjokorven.

Suomen teologisen instituutin Santeri Marjokorpi on koulutukseltaan teologian maisteri ja toimii tällä hetkellä Suomen Raamattuopiston Avoimen Raamattukoulun vastaavana opettajana. Hän on Perusta-lehden vastaava päätoimittaja ja vuosittain järjestettävien Teologisten opintopäivien suunnittelija ja johtaja. Hänet on vihitty Inkerin kirkon diakoniksi. Paitsi teologiaa hän on opiskellut yliopistossa myös taloustieteitä.

– Santerissa STI saa nuorekkaan koulutusmaailmaan sisään ajetun someosaajan, jolla on kyky analysoida inspiroivasti aikamme ilmiöitä. Hallitus toivottaa Santerille siunausta ja intoa haastavaan tehtävään, toteaa STI:n hallituksen puheenjohtaja Tom Säilä.

IK-opisto neliöb. 15.-28.7.

STI:n nykyinen pääsihteeri Jari Rankinen siirtyy maaliskuussa Suomen Luterilaisen Evankeliumiyhdistyksen palvelukseen.

STI järjestää teologista opetusta ja harjoittaa teologista tutkimusta, sen toimipaikka on Helsingin keskustassa ja sillä on kymmenen jäsenjärjestöä, jotka edustavat melkein kaikkia Suomen evankelisluterilaisen kirkon herätysliikkeitä. STI on näiden järjestöjen tärkeä yhteistyöelin.