Elämäntaito: Vatikaanin uusi dokumentti listaa ihmisarvon “raskaat loukkaukset” – Ihmisellä on oikeus elämään, ei kuolemaan

Sansa on tehnyt mediatyötä Intiaan jo 30 vuotta

 
intialaismiehiä liikenteessä

Sansan mediatyö Intiaan alkoi vuonna 1988 kurukhinkielisillä radio-ohjelmilla, jotka jatkuvat yhä. Tänä vuonna Sansan kustantamien sisältöjen vaikutuspiirissä on jo 578 miljoonaa intialaista. Kuva: Annaleena Pakkanen.

Medialähetys Sanansaattajat juhlii 30-vuotista Intian mediatyötä. Työ alkoi vuonna 1988 kurukhinkielisillä radio-ohjelmilla. Tänä vuonna Sansa tukee Intiassa tehtäviä kristillisiä radio-ohjelmia 14 kielellä sekä hindinkielistä tv-työtä.

Intian maaseudulla radio on yhä tärkein viestin. Sansa tukee radio-ohjelmia kymmenellä vähemmistökielellä. Kaikilla kielillä ei ole muita kristillisiä ohjelmia – usein ei mitään muitakaan ohjelmia.

Radiotyö on saanut heimoalueilla suuria muutoksia aikaan, erityisesti pienten kieliryhmien keskuudessa. Ohjelmat ovat myös vahvistaneet paikalliskulttuuria ja -kieltä.

Kalajoen Krist. opisto Neliöb. 8.-21.4.

Lisäksi Sansa tukee naisille suunnattuja Toivoa naisille -ohjelmia laajemmin puhutuilla gujaratin, hindin, orijan ja tamilin kielillä.

Pääyhteistyökumppaneita ovat medialähetysjärjestö TWR-Intia sekä luterilaisten kirkkojen yhteistyöelin UELCI (United Evangelical Lutheran Churches in India). Lisäksi Sansa rahoittaa luterilaisten kirkkojen ja TWR-Intian koulutusyhteistyötä Luterilaisen maailmanliiton viestintähankkeessa. Hankkeella vahvistetaan kirkkojen mediaosaamista ja tavoittavuutta.

Vuonna 2018 Intia on esillä Sansan kotimaan työssä monin tavoin. Sansan kirkkopyhänä 18.2. Suomen evankelis-luterilaisen kirkon seurakunnissa kerätään kolehti Intian mediatyölle.

 
Sansa artikkeliban.12.2.- MJa