Elämäntaito: Aatelisnaiset auttajina – kolme tarinaa siitä, miten ylhäiset syttyivät diakonialle

Sanansaattajien kevätkeräys auttaa vaikeissa oloissa eläviä kristittyjä

 

Radio- ja televisiolähetykset ylittävät rajoja ja murtavat muureja. KUVA: Peter Masters

Radiolähetysjärjestö Sanansaattajien kevätkeräyksen tuotolla autetaan vaikeissa oloissa eläviä Lähi-idän ja Keski-Aasian kristittyjä. Televisio ja radio ovat tehokkaita välineitä pitää heihin yhteyttä.

Kun Sanansaattajat perustettiin vuonna 1973, työtä tehtiin ennen muuta rautaesiripun takana asuvien kristittyjen tueksi. Nyt rohkaisua tarvitsevat monet muslimimaissa elävät kristityt. Heille kristilliset radio- ja televisio-ohjelmat ovat usein ainoa mahdollisuus saada vahvistusta uskoonsa.

– Suomalaisten etuoikeutena on saada vapaasti kuulla evankeliumia niin radiosta, televisiosta kuin kirkossakin. Etuoikeus tuo mukanaan vastuun. Me voimme tehdä ainakin sen verran, että annamme ihmisten kuulla rakastavasta Jumalasta, joka tuli ihmiseksi ja suostui kärsimykseen, jotta me saisimme elää, kirjoittaa radiopastori Jukka Norvanto tuoreessa kirjassaan Vainottu.

Palautteet osoittavat, että kristillisillä ohjelmilla on miljoonia kuuntelijoita ja katsojia. SAT-7:n satelliittitelevisio-ohjelmat arabian, farsin ja turkin kielillä ovat paikallisten kristittyjen tekemiä, ja niitä katsotaan yli 70 maassa. Vuonna 2012 Sanansaattajat lähes kaksinkertaistaa tukensa televisiotyöhön.

Sansa neliöb. 1.-30.5.

TWR:n radio-ohjelmat maailmanlaajuisesti yli 200 kielellä tavoittavat laajasti myös Lähi-idässä ja Keski-Aasiassa. Yhteydenpidon tarve kuuntelijoiden ja katsojien kanssa kasvaa koko ajan.

Iranilainen radiokuuntelija kertoo:

– Kiitän teitä ohjelmista, jotka ovat tuoneet minut todellisen, elävän Jumalan luo. Täällä on vaikea olla kristitty. Tunnen itseni yksinäiseksi, mutta ohjelmanne rohkaisevat minua. Vaikeuksista huolimatta tunnen, että Jeesus on kanssani. Rukoilen että saisitte voimaa jatkaa Jumalan Sanan välittämistä keskuuteemme.

Lisätietoa

 

 
Sansa artikkeliban.1.5.- MJa