Sana-lehti luopuu tabloidista ja uudistuu aikakauslehdeksi

 

Sana-lehti juhlii tänä vuonna 75-vuotista taivaltaan. Juhlan kunniaksi tänään ilmestyvä lehti on formaatiltaan aikakauslehti. Se ennakoi tulevaa.

Sana-lehden päätoimittaja Heli Karhumäki kertoo uusimman Sanan pääkirjoituksessa, että vuoden 2021 alusta lehti muuttuu 60-sivuiseksi aikakauslehdeksi, joka ilmestyy kahdesti kuussa. Lehti on tällä hetkellä viikottain ilmestyvä 24-sivuinen leikattu tabloid.

Karhumäen mukaan aikakauslehtiformaatti mahdollistaa monipuolisemman sisällön kuhunkin numeroon ja kuvituskin on vaikuttavampi aikakauslehtipaperilla. ”Runsaammassa lehdessä on tilaa laajempiin kuvareportaaseihin, jotka tutustuttavat sinut uusiin ihmisiin, ilmiöihin ja paikkoihin”, Karhumäki kirjoittaa pääkirjoituksessaan.

Lehden uudistaminen tähtää päätoimittaja Karhumäen mukaan lehden tulevaisuuden turvaamiseen.

Ensimmäinen Sana-lehti ilmestyi 7. lokakuuta 1945.

Vaikka ulkoasu uudistuu, lehden sisältö pysyy jokseenkin ennallaan. ”Pidämme kiinni kaikesta hyvästä, jota lukijamme rakastavat”, päätoimittaja lupaa.

Lehdessä on jatkossakin myös Raamatun opetusta ja rukousta. Päätoimittajan sanoin: ”Me nojaamme ristiin, Raamattuun ja rukoukseen.”

kuva Sanan toimituksen väestä. Kuvassa (vasemmalta ylärivistä) toimitusjohtaja Terhi Rajala, graafikko Miina Markkanen, toimitussihteeri Milla Rautiainen, myynti- ja markkinointivastaava Salla Pitkonen, toimituksen sihteeri Liisa Sarkimaa, vt. toimitussihteeri Erja Saarinen, toimitussihteeri Anu Antikainen, päätoimittaja Heli Karhumäki ja myyntineuvottelija Marjut Rautajoki. Toimitukseen vahvuuteen kuuluvat lisäksi toimitussihteeri Sari Tikkanen sekä asiakaspalvelusihteeri Elina Spring.

Sana-lehti on Kansan Raamattuseuran omistama lehti. Myös Kansan Raamattuseura on tänä vuonna viettänyt 75-vuotisjuhlavuottaan.

Aikakauslehtiformaattiin siirtyi pari vuotta sitten myös Suomen luterilaisen evankeliumiyhdistyksen Sanansaattaja-lehti, joka on yksi Suomen vanhimmista kristillisistä lehdistä. Lehti perustettiin vuonna 1876. Viikottain ilmestynyt sanomalehti uudistui kahdesti kuussa ilmestyväksi 32-sivuiseksi aikakauslehdeksi vuoden 2018 alusta.

Juttua editoitu 8.10. klo 20.32. Lisätty kaksi kuvaa kuvateksteineen.