Uutiset: Intialainen Vishal Mangalwadi toivoo länsimaiden palaavan koulujensa ja yliopistojensa kristillisille juurille

Samaa sukupuolta olevien parien vihkiminen aiheutti eropiikin Norjan kirkossa

 

Kuva: Istockphoto

Norjan kirkolliskokous hyväksyi tammikuun lopussa uuden sukupuolineutraalin vihkikaavan. Siitä seurasi eroaalto Norjan kirkossa.

Sukupuolineutraali vihkikaava otettiin käyttöön helmikuun alussa. Vihkikaavan hyväksyntä ja käyttöönotto aiheuttivat eropiikin Norjan kirkossa. Sana-lehden mukaan kolmen päivän aikana kirkosta erosi 1139, mikä on yhtä paljon kuin viime lokakuun aikana. Kaiken kaikkiaan Norjan kirkosta on lähtenyt huomattavan paljon jäseniä sen jälkeen kun kirkosta eroaminen verkon kautta tuli mahdolliseksi viime vuonna. Norjan kirkko on menettänyt jäseniään joka kerta, kun samaa sukupuolta olevien parien vihkimiskysymystä on käsitelty kirkossa.

Världenidag-lehden mukaan Norjan kirkosta on vihkikaavan hyväksymisen jälkeen lähtenyt moni pappi. Yksi tunnetuimmista samaa sukupuolta olevien parien kirkollisen vihkimisen vastustajista ja kriitikoista on Øivind Benestad. Hän ilmoitti jättävänsä kirkon, kun äänestyksen tulos oli selvillä.  ”Se, että nyt jätän kirkon, on seurausta siitä, että nyt hyväksytty oppi on vastoin Jumalan sanaa ja Jumalan säätämää avioliittokäsitystä”, Benestad kertoo Världenidag-lehdessä.

IK-opisto Neliöb. 20.5.-2.6.

Norjan luterilainen kirkko hyväksyi samaa sukupuolta olevien parien kirkollisen vihkimisen jo huhtikuussa 2016. Maanantaina 30.1.2017 hyväksynnälle laadittiin sanallinen muoto. Helmikuun alusta lähtien Norjan luterilaisessa kirkossa on käytössä sukupuolineutraali vihkimiskaava. Aikaisemman kaavan sanat morsian ja sulhanen korvattiin sukupuolineutraaleilla ilmaisuilla.