Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Saksan helluntailainen yhteisö kasvaa – 30 uutta seurakuntaa kahdessa vuodessa

 

Saksassa on muutama helluntailiike, joihin kuuluu lapset mukaan lukien 194 421 henkilöä. Kuvassa BFP:n toimisto Erzhausenissa lähellä Darmstadtia. (Wiki Commons)

Saksassa on noin 200 000 ihmistä käsittävä helluntailiike, johon kuuluu useita seurakuntayhteisöjä.

Saksan helluntailiikkeiden katto-organisaatio BFP (Bund Freikirchlicher Pfingstgemeinden) julkaisi hiljattain tilaston, josta selviää, että niin sen jäsenmäärä kuin paikallisseurakuntien määrä ovat kasvaneet. Vuonna 2019 jäseniä oli 62 872, kun vuoden 2022 alussa lukema oli 64 807. Seurakuntien määrä on samassa ajassa noussut 838:sta 872:een.

– Tämä on hämmästyttävää! Kasvu on hieman hidastunut, mutta se on silti merkittävää, BFP:n pääsihteeri Peter Bregy sanoo.

Dei, retroäijät, neliöb. 18.-24.6.

Hänen mukaansa kasvun suurin syy on se, että seurakunnat ovat käyttäneet luovuutta vastatessaan pandemian tuomiin haasteisiin ja pitäneet evankeliumia esillä sinnikkäästi.

Kastettuja oli viime vuonna 2 294. Määrä oli hieman pienempi kuin vuonna 2018, mutta koronarajoitukset selittävät osaltaan kasteiden vähenemistä.

Seurakuntien määrän kasvu johtuu sekä itsenäisten seurakuntien mukaan ottamisesta helluntaiyhteisöön että uusien seurakuntien istuttamisesta. Kahden viime vuoden aikana on perustettu 30 seurakuntaa.

– Saksan helluntaiyhteisö on sitoutunut seurakuntien istuttamiseen. Sillä on selkeä vaikutus niin lyhyellä kuin pitkällä aikavälillä, Bregy sano