Hyvät: Viikon debatti ehdolla vuoden radio-ohjelmaksi: ”Lajissaan ainutlaatuinen” – Radio Dei kisaa myös juontajatittelistä

Sairastuminen kääntymysten taustalla Kiinassa

 

Kuva kiinalaisesta koulusta. Kuvan henkilöt eivät liity juttuun. Kuva: sxc.hu

Kiinan ensimmäisestä virallisesta uskontotutkimuksesta selviää, että Kiinan kristityistä huomattava osa on naisia. Monen kääntymisen taustalla on oma tai läheisen sairastuminen.

Lähes 69 prosenttia kiinalaisista uskovista sanoo kääntyneensä kristityksi sen jälkeen, kun he itse tai joku perheenjäsen on sairastunut, ilmenee Kiinan sosiaalitieteiden akatemiassa tehdyssä tutkimuksesta. Se on maan ensimmäinen virallinen uskontotutkimus.

Naisia on kristityissä paljon enemmän kuin miehiä; naisia on 70 prosenttia koko määrästä.

Kirkkorekry Neliöb. 12.-25.2.

Tutkimuksen mukaan Kiinan kristittyjen määrä on noussut runsaaseen 23 miljoonaan. China Daily verkkolehden julkaisema uutinen näyttää keskittyvän vain Kiinan virallisiin kirkkoihin kuten Kolmen Itsen kirkkoon, sillä epävirallisten kotiseurakuntien uskovien määrä mukaan lukien kristittyjä on jo kauan arveltu olevan 80 – 100 miljoonaa.

Tutkimuksen mukaan kristinuskon voimistuminen on seurausta Kiinan talouskasvusta. Myös muiden uskontojen kuten buddhalaisuuden, islamin ja taolaisuuden kannattajien määrä on kasvanut.