Saabilaiset huokasivat helpotuksesta

 

Diakonissa Elvi Määttä on kiitollinen työpaikkojen säilymisestä. (Kuva Kaj Aalto)

Ruotsalaisen Saabin työpaikat on pelastettu toistaiseksi, kun autotehtaan lakkautusuhka väistyi uuden omistajan myötä. Trollhättanin seurakunnissa vietetyt rukoushetket vaihtuivat kiitosjuhliin.

– Uusi omistaja on rukousvastaus. Myönnän, että välillä usko horjui. Tänään saimme myös tiedon, että suomalainen pappimme Mikko Ollilainen on valittu tämän Lextorpin seurakunnan johtoon. Ja sitten eräs nuori, jonka kanssa olemme rukoilleet työpaikan puolesta, on saanut töitä, diakonissa Elvi Määttä luettelee.

Määttä kertoo, että rukouspiirissä ja jumalanpalveluksissa rukoiltiin pitkin syksyä Saabin tilanteen ja niiden ihmisten puolesta, joita uhkaava tilanne koski.

Kalajoen Krist. opisto Neliöb. 8.-21.4.

Amerikkalainen omistaja GM kertoi joulun alla lopettavansa tuotannon, mutta toiveet jatkosta elivät, kun ostotarjouksia kaikesta huolimatta tuli.
Tehtaan tuhansille työntekijöille ja alihankkijoille monet käänteet ovat merkinneet tunteiden vuoristorataa ja epävarmuuden aikoja.

Trollhättanin seurakunnat ovat järjestäneet viime keväästä lähtien yhteisiä rukousiltoja Saabin ja sen työntekijöiden puolesta. Myös tehtaalla on ollut keskiviikkoisin rukouspiiri, jonka puuhamies on Saabin asentaja.

– Nyt ilmassa on paljon kiitosta ja ylistystä, Thomas Hagel sanoo Dagen-lehdessä.

– Työnantaja tiesi rukouspiiristämme. Kun kysyimme rukousaiheita, vastaus kuului: pitää rukoilla uusi omistaja Saabille.