Rita El-Mounayer: SAT-7:n ohjelmat keräsivät ennätyksellisen määrän katsojapalautetta

 
Rita El-Mounayer

”Vuoden 2020 ainutlaatuinen siunaus oli saada palvella alueen ihmisiä, kun he yrittivät selviytyä ennenkokemattomista haasteistaan”, SAT-7:n toimitusjohtaja Rita El-Mounayer sanoo.

Vuonna 2020 koronapandemian levitessä Lähi-itään ja Pohjois-Afrikkaan kristillisen satelliittitelevisioaseman SAT-7:n ohjelmat saivat yhteydenottoja katsojilta enemmän kuin koskaan aiemmin.

Vaikka vuosi 2020 oli monille poikkeuksellisen vaikea, myös Jumala toimi poikkeuksellisilla tavoilla.

Katsojien kontaktit kristilliseen SAT-7-satelliittitelevisioverkostoon osoittavat, että koronapandemian levitessä Lähi-itään ja Pohjois-Afrikkaan television välittämä osallisuus Jeesuksen tarjoamasta toivosta kosketti suurempaa joukkoa ihmisiä kuin koskaan.

Kalajoen Krist. opisto Neliöb. 8.-21.4.

Kun Lähi-itä ja Pohjois-Afrikka joutuivat COVID-19-pandemian kouriin maaliskuussa 2020, SAT-7:n kanavien katsojien ja heitä palvelevan katsojayhteystiimin välisten kontaktien* määrä kasvoi 30 prosenttia.
(* SAT-7 laskee yhdeksi kontaktiksi yhden tai useamman keskustelun, jonka katsoja ja SAT-7:n katsojayhteystiimi käyvät keskenään puhelimessa, tekstiviesteillä tai sosiaalisessa mediassa samasta aiheesta tai kysymyksestä.)

Kasvu osoittaa, kuinka monet hakevat pandemian aiheuttamassa vaikeassa elämäntilanteessa tukea ja rohkaisua kristillisistä ohjelmista. Kasvu oli erityisen merkittävää kanavilla, jotka palvelevat turkinkielisiä katsojia ja arabiankielisiä lapsia, sekä SAT-7:n koulutelevision ohjelmien kohdalla.

SAT-7 Kids -kanavan katsojien yhteydenotot lisääntyivät 90 prosenttia (47 300 yhteydenottoon). Turkinkieliselle SAT-7 Tűrk -kanavalle yhteydenotot kasvoivat 120 prosenttia (25 300:n), ja katsojien palautteet SAT-7:n koulutelevisiosta ponnahtivat 328 prosenttia (47 500:n). Tammi–syyskuussa 2020 SAT-7 sai kaikkiaan 310 000 viestiä, mikä on melkein kolmannes enemmän kuin vastaavana ajanjaksona vuonna 2019.

Miljoonat ihmiset SAT-7:n näkyvyysalueella kärsivät monia kuukausia COVID-19-pandemian vakavista vaikutuksista terveyteensä ja tuloihinsa. Sen vuoksi monet tukeutuivat SAT-7:n luotettavaan ohjelmasisältöön, joka antaa hengellistä ja henkistä tukea, yhteyttä toisiin ihmisiin ja myös terveysvalistusta.

Tänä vuonna aloittaa toimintansa uusi videopalvelu

SAT-7:n kanavaperheessä uskotaan, että hämmentävinä ja epävarmoina aikoina on välttämätöntä pysyä miljoonien katsojien rinnalla lähettäen suoria ohjelmia.

”Lähes neljännesvuosisata sitten Jumala siunasi meitä niin, että voimme käyttää satelliittitelevisiota uutena tapana jakaa hänen Sanaansa. Siitä lähtien kaikki nämä vuodet SAT-7 on ollut elintärkeä tuki eristetyille uskoville kaikkialla Lähi-idässä ja Pohjois-Afrikassa. Ne, jotka eivät pääse kouluun, voivat opiskella kouluohjelmien avulla. Hengelliset ja Raamattua opettavat ohjelmat yhdistävät yksinäiset kristityt palvomaan Jumalaa”, SAT-7: n toimitusjohtaja Rita El-Mounayer sanoo.

”Vuoden 2020 ainutlaatuinen siunaus oli saada palvella alueen ihmisiä, kun he yrittivät selviytyä ennenkokemattomista haasteistaan.”

Kun pandemia yhä pitää maailmaa otteessaan, televisio säilyttää asemansa arvokkaana välineenä katsojien yhdistämiseen ja tukemiseen. Vuonna 2021 SAT-7 avaa uuden tilausvideopalvelun ja pitää yhteyttä katsojiinsa entistä vahvemmin sosiaalisessa mediassa.

”SAT-7 jatkaa työtä evankeliumin tuomiseksi useampiin koteihin”, El-Mounayer sanoo. ”Rohkaisemme perheitä, jotka liittyvät Kristuksen seuraan. Annamme hengellistä tukea, jota tarvitaan maailmassa nykyään niin paljon. Kun ihmisten on pysyttävä eristyksissä kodeissaan, tai kestettävä vaikeita olosuhteita pakolaisina, he toivovat koulutustarjontaa, ajanvietettä ja hengellistä yhteisöä.”

Kansanlähetyksen valtakunnallinen keräyskohde on maahanmuuttajatyö ulkomailla.

Kansanlähetyksen työntekijöistä neljä toimii SAT-7:n palveluksessa, ja Kansanlähetys tukee SAT-7:n ohjelmatuotantoa myös taloudellisesti. Ensi sunnuntaina, 1. paastonajan sunnuntaina 21.2.2021 Suomen evankelis-luterilaisten seurakuntien verkkojumalanpalveluksissa kehotetaan osallistumaan Kansanlähetyksen valtakunnallisen kolehtipyhän Jeesus tuo turvan -keräykseen.

Sonia

ET OLE YKSIN

Sonia on libanonilainen taksinkuljettaja ja kahden pojan äiti. Toisella pojista on syöpä ja toisella epilepsia. Sonia soitti SAT-7:n ARABIC-kanavan Et ole yksin -ohjelmaan kertoakseen vaikeuksistaan liikkumisrajoitusten aikana. Sonian aviomies on työkyvytön oikean jalkansa vammauduttua onnettomuudessa pysyvästi ja sydänsairauden takia. Sonia elättää perhettään yksin ja on joutunut myymään kaiken heidän omaisuutensa maksaakseen pojan syöpähoidot.

Koronaepidemian aikana Sonian on ollut pakko vaarantaa oma terveytensä saadakseen leipää pöytään. Sonialla ei ole kotona nettiyhteyttä, mutta hän käytti naapurinsa tietokonetta ja Skypeä soittaakseen ohjelmaamme. Sonian puheenvuoron kuuli libanonilaisen avustusjärjestön johtaja, pastori Magdy Alawy. Hän järjesti heti Sonian perheelle elintarvikkeita.

“Kiitos Et ole yksin -ohjelmastanne. Erityiskiitokset isä Magdylle hänen ihanasta vierailustaan lauantaiaamuna. Olen hyvin kiitollinen enkä koskaan unohda apuanne. Te olette hienoja ihmisiä.”

– Sonia