Uutiset: Intialainen Vishal Mangalwadi toivoo länsimaiden palaavan koulujensa ja yliopistojensa kristillisille juurille

Räsänen: Hallitustoverit nauttivat täyttä luottamusta

 

Seurakuntalainen uutisoi eilen Bjarne Kalliksen epäilyistä, että Kristillisdemokraatteja olisi johdettu harhaan uudessa hallituksessa. Kallis epäili, että sukupuolineutraalin avioliittolain suhteen ei olla oltu rehellisiä.

Päivi Räsänen kiistää väitteen.

– Väärinkäsitys on ilmeisesti syntynyt yhden lehtijutun perusteella. Meitä ei ole nöyryytetty eikä huijattu, Räsänen kommentoi Seurakuntalaiselle.

– Hallitusneuvotteluiden alusta lähtien ehdoton lähtökohtamme oli, että emme voi olla mukana hallituksessa, joka toteuttaisi sukupuolineutraalin avioliittolain tai samaa sukupuolta olevien parien adoptiolain, Räsänen jatkaa.

Räsänen muistuttaa, että hallitusohjelmassa ei ole kirjausta avioliitto- tai parisuhdelain muutoksesta.

Dei  Eurovaalit neliöb. 7.5.-3.6.

– Puheenjohtajat ovat yhdessä sopineet, että tämä hallitus ei tee mitään tällaista esitystä. Tiesimme sen jo ennen hallitusneuvotteluiden alkamista, että kaikkien muiden viiden hallituspuolueen puoluekokoukset ovat kannattaneet avioliittolain muutosta ja niiden sisällä on painetta asian edistämiseen.

Räsänen huomauttaa, että jos eduskunnassa yksittäisen kansanedustajan toimesta tehdään lakiesitys avioliittolain muuttamiseksi, sitä vastustetaan.

– Mahdollisen eduskunta-aloitteen tekemistä emme voi estää kansanedustajan vapaan aloiteoikeuden vuoksi ja sen vuoksi, että tämä kysymys kuuluu kaikissa puolueissa omantunnonvapauden piiriin, mutta on täysin selvää, että vaikutusmahdollisuutemme asiaan ovat paremmat hallituspuolueena kuin oppositiossa, Räsänen toteaa.

Nauttivatko hallitustoverit Kristillisdemokraattien täyttä luottamusta?

– Kyllä, Räsänen vastaa yksiselitteisesti.

 

Seurakuntalaisen aiempi uutinen aiheesta