Elämäntaito: Päivi Niemi: ”Hetken hyvä kannattaa maksimoida” Ihmisiä ja ilmiöitä: Suomen viihteessä kristinusko näkyy useimmiten joko ahdistavana uskontona tai mitäänsanomattomana harrasteluna

Rakkaustutkija Jason Lepojärvi palaa Kanadasta Suomeen ja aloittaa OPKOssa kouluttajana ja tutkijatohtorina

 
keski-ikäinen-mies-katsoo-kameraan-taustalla-vihreää-luontoa

– Unelmani on myös perustaa Suomeen korkeatasoinen C. S. Lewis -seura, jollainen muun muassa Oxfordissa ja Tanskassa jo on, teologian tohtori Jason Lepojärvi kertoo. Kuva: Ilkka Kontturi

Opiskelija- ja koululaislähetys (OPKO) vahvistaa järjestön tieteellistä ajattelua ja osaamista. Teologian tohtori Jason Lepojärvi ja filosofian maisteri Aleksi Markkanen aloittavat OPKOssa elokuussa.

TT Jason Lepojärvi, 41, aloittaa OPKOlla kouluttajan ja tutkijatohtorin työnimikkeellä 15.8. Täysiaikaiseen toimenkuvaan kuuluvat koulutus- ja valmennustehtävät etenkin opiskelijoiden parissa, tieteellinen tutkimustyö ja vaikuttaminen yliopistomaailmassa. Jason antaa myös panoksensa OPKOn mediatyön kehittämiseen ja toteuttamiseen.

Suomalais-kanadalainen Jason on työskennellyt viimeiset vuodet Thorneloen yliopistossa Kanadassa uskontotieteen apulaisprofessorina. Hän on lisäksi toiminut tutkijana myös Oxfordin ja Helsingin yliopistoissa.

SRO Naistenpäivät neliöb. 25.-31.3.

– Pisteet OPKOlle näin rohkeasta ja suurisieluisesta avauksesta. Opiskelijoiden kouluttamisen, mentoroinnin ja tieteellisen tutkimustyön lisäksi haluaisin kehittää erityisesti nuorten älyllisten ja moraalisten hyveiden koulutusohjelmaa sekä erimielisyyden sietokykyä. Unelmani on myös perustaa Suomeen korkeatasoinen C. S. Lewis -seura, jollainen muun muassa Oxfordissa ja Tanskassa jo on. Asuin Suomessa viimeksi vuonna 2012, mutta siteet ovat vielä erittäin vahvat. Ottakaa yhteyttä, jos haluatte tehdä yhteistyötä!

Rakkaustutkijanakin tunnettu Jason on ollut vieraana OPKOn järjestämissä Veritas Forum -tilaisuuksissa, joissa hän on puhunut cancel-kulttuurista ja C. S. Lewisista, jonka rakkauskäsitys oli myös hänen väitöskirjansa aihe.

Aleksi Markkanen apologiksi

OPKOn liittohallitus on kutsunut FM Aleksi Markkasen, 43, valtakunnalliseen, aluksi osa-aikaiseen apologin tehtävään 1.8. alkaen. Hänen tavoitteena on asteittain siirtyä täysiaikaiseen työsuhteeseen kannatusrenkaan vahvistumisen myötä.

Aleksi on työskennellyt viimeiset 14 vuotta matematiikan, kemian ja biologian aineenopettajana peruskoulussa ja lukiossa. Työn ohessa hän on opettanut seurakunnissa ja opiskelijajärjestöissä vuosien ajan etenkin niin kutsutuista apologeettisista eli uskoa puolustavista teemoista.

– Elämässäni haluaisin ennen muuta varustaa kristittyjä kohtaamaan aikamme ideologisia haasteita ja puolustamaan vakaumustaan kestäviin perusteisiin nojaten, Aleksi Markkanen avaa työnäkynsä perustaa.

Apologin tehtävänimike on täysin uusi OPKOlla. Toimenkuvaan kuuluu kristinuskon järjellisiä perusteita puolustavan ja selittävän materiaalin tuottaminen ja kouluttaminen muun muassa opiskelijayhteisöissä ympäri Suomen. Aleksi Markkanen on valmistumassa syksyn 2022 aikana kristillisen apologetiikan maisteriohjelmasta yhdysvaltalaisesta Biola-yliopistosta.