Uutiset: Intialainen Vishal Mangalwadi toivoo länsimaiden palaavan koulujensa ja yliopistojensa kristillisille juurille

Rahattomuus ei saa olla esteenä

 

Samaan aikaan kun Suomen päättäjät miettivät keinoja valtiovelan taittamiseksi ja säästötoimet purevat lähes kaikkialla, Kiponniemen toimintakeskuksessa Jyväskylän Vesangalla päätettiin satsata kestäviin arvoihin ja ottaa toisenlaiset aseet käyttöön kotimaan hyväksi tarjoamalla maksutonta neljän vuorokauden esirukousseminaaria täysihoidolla.

Seminaariin osallistuville varattiin satakunta paikkaa ilmoittautumisjärjestyksessä. Tapahtuma alkaa ensi maanantaina täydellä miehityksellä. Koska osallistumismaksua ei ole, kustannukset katetaan muun muassa sponsorituella.

Toiminnanjohtaja Pertti Räty oli jo pitkään miettinyt rukousseminaarin järjestämistä. Hän myös koki, että tapahtuman pitää olla maksuton, jotta tiukka taloustilanne ei tule kenellekään esteeksi.

Sansa neliöb. 1.-30.5.

– Mielestäni perheiden, nuorten, lasten ja syrjäytyneiden tilanne maassamme huutaa Jumalan puoleen. Velvollisuutemme uskovina on kuunnella, josko Jumalalla on asiaa aikamme ihmisille — ja itsekin tutkia omaa hengellistä tilaamme. Parasta on, jos voimme omalta osaltamme tehdä jotakin tilanteen parantamiseksi, Räty toteaa.

Seminaarin ohjelma on rakennettu pääasiassa rukoukselle ja kolmelle päivittäiselle raamattutuokiolle.

– Rukouskadulta löytyy erilaisia rukousaiheita ja niitä voi jokainen lisäillä tapahtuman aikana. Rukousvartiot toimivat ympärivuorokautisina. Mahdollisuus on myös henkilökohtaiseen rippiin ja keskusteluun.
Kiponniemen toimintakeskuksen omistaja on Suomen Vapaakirkko. Vapaakirkon edesmennyt lähetysjohtaja Erkki Verkkonen löysi tuon kauniin niemen yli 40 vuotta sitten. Verkkosen ajoista saakka toimintakeskuksen johtoajatuksena on ollut: ”Kiponniemi on Jumalan ja ihmisen kohtaamisen paikka.”