Radio Dei: Uskon sana -seurakunta vapautti saarnaaja Patrick Tiaisen tehtävistään

 

Uskon sana -seurakunnan johtajisto on vapauttanut saarnaaja Patrick Tiaisen seurakunnan johtotehtävistä. Uskon sana -seurakunnan johtajisto kieltäytyy kommentoimasta Radio Deille syrjäyttämisen syytä. (Krister Lidslen kommentti täydennetty)

Patrick Tiainen ei ole enää perustamansa karismaattisen Uskon sana -seurakunnan palveluksessa. Seurakunnan omilla Facebook-sivuilla ilmoitettiin tiistai-iltana 2.5. 2017: ”Ystävällisesti ilmoitamme, että Patrick Tiainen ei ole seurakuntamme palveluksessa.”

Tätä ennen seurakunta ilmoitti Tiaisen ”lepäävän vastuutehtävistään”. Nyt Kokkolassa toimivaa seurakuntaa johtaa pastoripariskunta Krister Lidsle ja Eva Fredriksson-Lidsle yhdessä hallituksen, johtajiston ja tiiminjohtajien kanssa. Kukaan Uskon sana -seurakunnan johtajistosta ei halunnut kommentoida millään tavoin irtisanomisen syytä tai taustoja.

Rukous2025, 19.1.-16.2. neliöb, MJa

Seurakunta ilmoittaa asiastaan Facebook-sivuillaan pelkistetysti: ”Kaikki tiedustelut hänestä pyydetään kohdistamaan hänelle. Seurakuntamme ei kommentoi julkisuudessa entisten työntekijöiden asioita.” Tiainen ei kommentoinut tilannettaan Radio Deille soittopyynnöistä huolimatta.

Uskon Sana on Tiaisen maaliskuussa 2014 perustama uskonnollinen yhdistys. Liikkeenä se on täysin itsenäinen, tosin juuret ovat kenialaisessa helluntailiikkeessä.

Uskon sana aikoo keskittyä vastaisuudessa ”evankeliumin julistamiseen ja tekemään työtä teemalla Suomi Jeesukselle”.

Seurakuntalainen.fi uutisoi vuosi sitten Patrick Tiaisen joutuneen rajun pahoinpitelyn kohteeksi. Tiainen kertoi saaneensa ennen tapahtumaa vihapostia ja uhkailuja niin kirjeitse kuin sähköisestikin.

Uskon sana -seurakunnan pastori Krister Lidsle vastasi keskiviikkoiltana 3.5. Radio Dein soittopyyntöön tekstiviestillä: ”Patrick Tiainen irtisanoutui itse 5.4. Minulla ei ole tapana enkä ota tavaksi kommentoida toisten yksityisasioita. Kuulemani mukaan Patrick Tiainen on juuri tiedottanut itse Facebookissa.”

Lue myös: ”Kohusaarnaaja Patrick Tiaisen eron syy selvisi”

”Nuori pastori pahoinpideltiin Kokkolassa”